Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un membru al guvernului catalan destituit sfidează decizia Madridului: S-a prezentat luni la muncă la biroul său

Fox News
Catalonia

Un membru al guvernului catalan destituit a anunţat luni că îşi exercită în continuare responsabilităţile, postând pe o reţea de socializare o fotografie cu el la birou, în pofida faptului că guvernul central de la Madrid a decis să preia controlul direct asupra Cataloniei, după declaraţia de independenţă din parlamentul regiunii autonome, relatează AFP, conform agerpres.ro

"La birou, pentru a-mi asuma responsabilităţile încredinţate de poporul Cataloniei", a scris pe Twitter Josep Rull, care este responsabil de infrastructură, lucrări publice şi transporturi în guvernul destituit al liderului separatist Carles Puigdemont.

Guvernul Tudose, dinamitat din interiorul Coaliției: Un lider PSD cere din nou demisia ministrului de Finanțe


În fotografia care însoţeşte textul Josep Rull poate fi văzut aşezat la biroul său, pe care se află un ziar datat 30 octombrie. 

Puigdemont şi-a invitat sâmbătă susţinătorii să se opună paşnic punerii regiunii sub tutelă şi destituirii executivului catalan, fără a preciza ce mijloace paşnice are în vedere. 

Consemnul guvernului spaniol este ca în cazul în care membri ai executivului regional sfidează destituirea şi se prezintă la lucru aceştia să fie escortaţi de un agent de poliţie regional, care să-i ajute să-şi ia lucrurile, iar dacă ulterior refuză să mai plece de la birou, agentul să întocmească un proces verbal care să fie transmis justiţiei. 

Ziua de luni este considerată decisivă pentru a se vedea dacă liderii regiunii ţin cont de destituirea lor de către guvernul central sau o ignoră. Zeci de ziarişti se strânseseră în preajma Generalitat, sediul guvernului catalan din Barcelona, pentru a afla dacă Puigdemont se prezintă sau nu să-şi exercite în continuare funcţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.