Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un membru CNA intervine în Scandalul `Cioloș cenzurat`: E penibil ce au făcut liberalii

facebook.com/viata.satului
Dacian Ciolos Viata satului

Unul din cei mai activi membri ai Consiliului Național al Audiovizualului (CNC), Valentin Jucan, intervine în Scandalul ”Cioloș cenzurat la TVR”. El susține că liberalii au greșit politizând incidentul și că au devenit penibili încercând să câștige puncte electorale pe acest scandal artificial în care oamenii Alinei Gorghiu au intrat în propria capcană.

Vezi și: Crin Antonescu, replică FULGER pentru Alina Gorghiu: Mă despart CATEGORIC!

Vezi și: Băsescu: O apreciez mai mult acum pe doamna Gorghiu după ce a recunoscut că USL a nenorocit țara

Iată demonstrația celui care a ajuns membru CNA la propunerea fostului grup parlamentar al PDL de la Camera Deputaților:

”Prim-ministrul Cioloș pică într-un scandal politic din cauza nedifuzării de către TVR a unei emisuni înregistrate la care, bineînțeles, a participat.
Scandalul public începe, majoritatea vocilor strigând “cenzură!!!!”.
Iată cumstau lucrurile de fapt:
- acum doi ani de zile, atunci când Stelian Tănase era Președinte-Director general al TVR, se înregistrează și se difuzează o ediție a emisiunii “Viața Satului”, avându-l ca invitat pe Victor Ponta, la acea vreme Prim-ministru, parlamentar, reprezentant oficial al PSD, candidat oficial al PSD la funcția de Președinte al României.
- evident, conform normativelor audiovizuale în vigoare pe timpul campaniei electorale, acel interviu NU trebuia difuzat în acea zi ci fie amânat, fie introdus pe timpul de antenă electoral alocat PSD. 
- Nu s-a întâmplat așa. Emisiunea a fost difuzată.
- “Liberalul” Stelian Tănase nu reacționează în niciun fel, jucând - zic eu - la două capete, sperând în sprijinul PSD de a rămâne la șefia TVR. Pe această tema, stimabila Alina Gorghiu ar putea să îl ia la întrebări.
- Mult mai timid, apare un scandal public din cauza difuzării interviului cu Ponta. Ca urmare, Comisia de etică a TVR organizează o ședință, bineînțeles DUPĂ difuzare, adică după ce efectele interviului cu Ponta în rândul electoratului s-au produs. Rezultatul ședinței: Comisia spune că Ponta putea fi invitat, dar era mai bine să fie amânantă emisiunea. Un fel de “să ne prefacem că reacționăm, să nu părem penibili”. Stelian zice la partid că a făcut scandal, dar…
- Acum, se întâmplă același lucru, numai că Cioloș nu este Ponta. Dincolo de fundamentalele diferențe care îi despart, Cioloș NU este parlamentar, Cioloș NU reprezintă oficial PNL sau vreun partid politic, Cioloș NU candidează la nimic. Cioloș, de fapt, este confiscat de PNL - de aici și problema.
- Așadar TVR, aflat din nou în aceeși situație, îl amână pe Cioloș.
- Irina Radu profită politic de decizia Comisiei de etică a TVR, adoptată pe vremea lui Stelian, în cazul Ponta. Scoate decizia și spune cam așa: “pentru că acum doi ani a fost încălcată legislația, doriți să o fac și eu acum, din nou? Nu”. Extrem de convenabil și de profitabil din punct de vedere politic. Ponta da, Cioloș, nu. Irina Radu îi pune la punct pe liberali cu propriile arme. Șiretlicul pe care Irina Radu îl încearcă cu Cioloș este să împingă interviul pe timpii de antenă ai PNL, deși Cioloș NU reprezintă PNL.
- Ca să fie penibilul scandal și mai penibil, președintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, o cheamă la raport pe Irina Radu. Aceasta, cu legislația în mână și cu decizia Comisiei etice, îi închide gura. Gigel, ca un președinte de comisie pregătit, trimite scandalul la CNA, dovedind că habar nu are de legislația audiovizuală. Adică Gigel Știrbu nu știe că, în conformitate cu Legea audiovizualului, dacă se constată un act de cenzură, CNA nu poate decât să sesizeze … tocmai comisiile de resort din Senat sau Camera deputaților. Adică tocmai pe Gigel Știrbu.
- Toate acestea se întâmplă pe fondul scandalului susținut de Alina Gorghiu. Culmea este că și Gigel și doamna Gorghiu se plâng de politizarea TVR și a CNA. Primul o face deși nu a mai mișcat niciun deget în demiterea Laurei Georgescu, raportul care ar duce la revocarea “șefei” CNA fiind blocat chiar la Camera Deputaților. Doamna Gorghiu se plânge și ea deși a știut de multă vreme, în detaliu, care este starea de fapt în TVR și în CNA. Nici dânsa nu a mișcat nimic. 
- Acum doare. Dar, doamnelor, domnilor liberali, doare pe neputința și dezinteresul pe care mereu l-ați demonstrat în ceea ce privește politizarea excesivă a TVR și CNA.”, a scris Valentin Jucan pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.