Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un membru CSM nu se sfiește să recunoască: Am votat cu 'toată convingerea' pentru aviz negativ. Este un proiect superficial

csm

Judecătorul Bogdan Mateescu, membru CSM, a afirmat joi că a votat cu toată convingerea pentru un aviz negativ pe proiectul de modificare a legilor Justiţiei, apreciind că este făcut superficial, informează agerpres.ro.

LOVITURĂ pentru Tudorel Toader - CSM a dat AVIZ NEGATIV pe legile justiției


"Am votat cu toată convingerea pentru un aviz negativ. Este un proiect făcut la modul - l-am apreciat drept superficial, fără să ţină cont de propunerea instanţelor şi parchetelor, fără să ţină cont de propunerea sau propunerile adoptate la nivel de CSM în două rânduri. Lucrurile care interesează sistemul, lucrurile tehnice au fost transpuse la un nivel mic, lucrurile cu un impact masiv gen Inspecţia Judiciară în subordinea Ministerului Justiţiei, gen schimbarea regulilor în ceea ce priveşte recrutarea magistraţilor, promovarea lor ori aspectele legate de numirea procurorilor la nivel de vârf, dar şi la nivel local, pentru că aţi observat că la nivel de structuri specializate intervenţia ministrului Justiţiei se manifestă până la nivel judeţean. Toate acestea le-am considerat (...), ca membru CSM, lucruri dăunătoare care nu pot fi schimbate, pentru că noi am avut alte propuneri, aşadar ministrul nu a ţinut cont de ele, ele nu pot fi schimbate nici în urma acestui proiect", a declarat Bogdan Mateescu, după votul din plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.