Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un miliard de persoane din întreaga lumea, IZOLATE la domiciliu ca urmare a pandemiei de coronavirus

facebook.com
izolare coronavirus

Cel puţin 900 de milioane de persoane din întreaga lume suni izolate la domiciliu în peste 30 de ţări, fie ca parte a măsurilor obligatorii impuse de autorităţi, fie în urma recomandărilor acestora, scrie Le Figaro.

Numărul este greu de crezut şi este fără precedent: de la Roma la New York, trecând prin Paris, 900 de milioane de oameni din toată lumea sunt izolaţi în case, în mai mult de 35 de ţări, indiferent dacă sunt în contextul unor măsuri obligatorii, recomandări sau stări de urgenţă, conform unei numărători realizate sâmbătă de AFP.

Citește și: Cristian Tudor Popescu, MÂHNIT după restricțiile de circulație anunțate de ministrul de Intere: 'Au înmuiat termenul, s-au temut să nu piardă capital politic'

Majoritatea - în jur de 600 de milioane de oameni din 22 de ţări - sunt obligaţi să se supună ordinelor de izolare, precum în Franţa sau Italia. Restul măsurilor sunt impuse prin starea de urgenţă (ca în Bolivia), carantină (ca în principalele oraşe din Azerbaidjan şi Kazahstan) sau prin apeluri de a nu părăsi casele (ca în Iran).

Cea mai afectată ţară din Europa, cu peste 4000 de morţi până în prezent, Italia, este prima ţară de pe Bătrânul Continent care a impus populaţiei să se izoleze la domiciliu începând cu 10 martie.

Toate parcurile, spaţiile verzi şi grădinile publice vor fi închise publicului în acest weekend, în aşteptarea unor restricţii suplimentare, pentru a încuraja italienii să rămână acasă cât mai mult posibil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.