Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un miliardar anunță prăbușirea unui colos: 'E practic, inevitabil'

Miliardarul George Soroș face dezvăluiri și previziuni care vor cutremura o lume întreagă. Economia Chinei se îndreaptă spre o aterizare dură, care va înrăutăţi presiunile deflaţioniste la nivel global, va trage în jos cotaţiile acţiunilor şi va creşte preţurile obligaţiunilor guvernamentale din Statele Unite, a avertizat miliardarul George Soros, la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Citește și: Gafă de proporţii peste Ocean: Donald Trump face prostie după prostie / VIDEO

"O aterizare dură este practic inevitabilă. Nu o aştept, o observ", a afirmat Soros într-un interviu la televiziunea Bloomberg. Soros, care a construit o avere de 24 de miliarde de dolari prin speculaţii pe pieţele financiare, a spus că pariază împotriva indicelui Standard & Poor’s 500, a ţărilor producătoare de materii prime şi a monedelor asiatice şi cumpără titluri de Trezorerie. Încetinirea economiei chineze se va reflecta asupra restului lumii, chiar dacă autorităţile de la Beijing dispun de mijloace pentru a ţine sub control declinul. Fostul manager de fonduri de hedging, transformat în filantropist, s-a alăturat altor investitori importanţi, între care Jeffrey Gundlach, de la fondul DoubleLine Capital, şi Scott Minerd, de la Guggenheim Partners, care avertizează asupra riscurilor de scădere a activelor riscante, după ce din iunie vânzările au şters 16.000 de miliarde de dolari din valoarea acţiunilor, în timp ce preţurile materiilor prime au atins cele mai scăzute niveluri din ultimele două decenii.

Citește și: HAOS în Germania: Autoritățile spun că nu mai știu nimic despre 600.000 de refugiați

Îngrijorările legate de China au agitat pieţele globale în acest an, pe fondul scăderii încrederii investitorilor în capacitatea guvernului de a restructura economia evitând o criză. Soros a avertizat în mai multe rânduri în ultima perioadă în privinţa pericolului repetării catastrofei din 2008. În septembrie 2011, Soros a afirmat într-o comisie la Washington că criza datoriilor din Grecia, declanşată în Grecia, este mai seriosă decât criza din 2008. El a reitareat ideea în această lună, afirmând că pieţele globale se confruntă cu o criză care aminteşte de cea de acum peste şapte ani. Soros nu a elaborat definiţia aterizării dure a economiei chineze, dar a spus că o măsură mai corectă a creşterii actuale este 3,5%, faţă de avansul de 6,8% anunţat de autorităţi pentru trimestrul patru. El a adăugat că datoria nesustenabilă a Chinei şi ieşirile de capital sunt semne ale aterizării dure, conform celor de la RTV.

Citește și: Un fost şef al serviciului secret american, dezvăluiri despre corupţia din România: Pe cine numeşte

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.