Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost şef al serviciului secret american, dezvăluiri despre corupţia din România: Pe cine numeşte

parlament

România are parte de o imagine proastă peste hotare, iar intervenţiile DNA din poitică nu au rupt până acum eticheta ţării noastre. România este sufocată de corupţie, iar cei au funcţii înalte nu fac nimic pentru că şi-ar tăia sursele de finanţare. Sunt concluziile pe care le transmite fostul şef al US Sercret Service din Europa de Est, Darren White, într-un interviu acordat publicaţiei PoliticScan. Darren White a vorbit şi despre relaţiile externe ale României.

Citeşte şi: Jurnalist rupt în bătaie, a ripostat cu un pistol

La mai bine de un an de zile de la finalizarea mandatului de șef al US Secret Service - regiunea Europa de Est, Darren White vorbeşte într-un interviu acordat publicaţiei PoliticScan despre corupția din România şi despre cei care sunt vinovaţi de această situaţie. Fostul şef de serviciu secret consideră că problema corupţiei ar fi rezolvată doar daca în parlament ar veni străini, pentru a da un exemplu.

Citeşte şi: Cazul acoperiţilor din Justiţie continuă: Ce spune şefa ICCJ

„Cei care conduc sunt corupți, în Parlament și în alte poziții-cheie pe tot cuprinsul țării. Dacă ei ar stârpi corupția, atunci și-ar tăia sursa de finanțare și beneficiile din corupție. Judecătorii, procurorii, toți. Noi știm, pentru că am fost acolo și știm exact ce se întâmplă. De ce judecătorii, procurorii, parlamentarii și liderii României și-ar tăia sursa de finanțare? Sunt concentrați să pună mâna pe orice pot. Cei mai buni oameni pe care îi poți avea în preajmă sunt cei muncitori și cinstiți. Și apoi mergi la Parlament, 85% din Parlament e corupt, toți iau mită. O știu și ei, se supără când eu vorbesc despre asta”, a declarat Darren White.

Citeşte şi: Cazul Cluj Napoca se repetă: Un nou avion a ieşit de pe pistă din cauza zăpezii / VIDEO

Darren White a vorbit şi despre preşedintele României, spunând că are nevoie de o şansă. Așa cum spunem noi americanii: juriul încă deliberează. Este probabil prea devreme pentru a trage concluzii față de actualul președinte Iohannis, cred că e corect să îi dăm o șansă reală, hai să nu ne grăbim să judecăm. Un alt subiect atins de Darren White este cel legat de relaţiile cu Rusia şi încerările ţării de a-și recâștiga influența în Europa de Est, potrivit B1TV.

Citeşte şi: SCANDAL monstru în Uniunea Europeană: Se cere excluderea unei ţări

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.