Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un milion de angajați români au, fără să știe, acțiuni la un gigant internațional: Acțiunile lor tocmai au crescut spectaculos

salariati actiuni

Fondul de pensii Vital, administrat de Carpathia, este singurul fond Pilonul 2 din România care are investiții în acțiunile Philips, iar aproximativ un milion de români care au ales facest fond, beneficiază de valoarea acțiunilor gigantului olandez.

Philips, compania olandeză, a rezolvat o dispută legală evaluată la 1 mld. dolari, deși estimările inițiale ale analiștilor variau între 2 mld. dolari și 10 mld. dolari, conform Zf.ro.

Acțiunile conglomeratului olandez Philips au înregistrat o creștere de peste 40% în timpul ședinței de tranzacționare de ieri de la Amsterdam, ceea ce a ridicat valoarea de piață a companiei la aproximativ 25 de miliarde de euro și a dus la atingerea cotei maxime din ultimii doi ani, conform Financial Times.

Această creștere a avut loc în urma anunțului producătorului de electrocasnice și dispozitive medicale că a soluționat o dispută juridică legată de aparatele sale pentru tratarea problemelor de respirație în timpul nopții, pentru suma de 1,1 miliarde de dolari.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.