Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un milion de euro, bani dispăruţi de pe şantierul celei mai mari închisori din Europa

Aproape un milion de euro au fost deturnaţi în Rusia în cadrul şantierului pentru construcţia celei mai mari închisori din Europa, în apropiere de Sankt-Petersburg, care înregistrează întârzieri de doi ani la termenele de execuţie stabilite, au anunţat luni autorităţile locale, informează AFP, potrivit agerpres.

Fostul director al societăţii comerciale care se ocupă de construirea acestei închisori ce va putea primi 4.000 de deţinuţi, la Kolpino, în apropierea fostei capitale imperiale ruse (nord-vest), a fost arestat pentru deturnare de fonduri, a anunţat departamentul local al Comitetului de Anchetă, instituţie însărcinată cu cele mai importante dosare.

ALERTĂ - Marea Britanie ANUNŢĂ data OFICIALĂ a Brexitului

Viktor Kudrin, fostul director al societăţii GSK, a semnat un contract cu departamentul local al serviciilor penitenciare în vederea construirii închisorii din Kolpino şi în perioada 2007-2015 a primit de la statul rus peste 12,7 miliarde de ruble (circa 198 de milioane de euro), potrivit unui comunicat al Comitetului de Anchetă.

"Cu toate acestea, el nu a realizat toate lucrările prevăzute şi a furat mai mult de 56,64 de milioane de ruble", adică aproape un milion de euro, precizează comunicatul.

Acest dosar este cel mai recent în ceea ce priveşte fapte de corupţie sau deturnări masive de fonduri de pe şantiere publice din Rusia, cum au fost şi cele legate de organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci 2014 sau de construirea noului cosmodrom Vostocinîii din Extremul Orient rus.

ALERTĂ cu BOMBĂ în centrul Parisului. Cel puţin 100 de oameni au fost EVACUAŢI - FOTO

Krestî-2 urmează să devină cea mai mare închisoare din Europa (35 de hectare) şi cea mai modernă din Rusia, cu celule între 16 şi 30 de metri pătraţi pentru doi şi respectiv patru deţinuţi.

Noua închisoare ar fi trebuit să-şi deschidă porţile în 2015, însă lucrările de construcţie sunt încă în desfăşurare.

Închisoarea Krestî-2 din Kolpino este menită să înlocuiască Krestî, o închisoare din secolul al XIX-lea, supraaglomerată în prezent şi situată în plin centrul capitalei imperiale ruse. În celulele acestei vechi închisori au fost închişi mii de prizonieri politici, de la Troţki la disidenţi sovietici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.