Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un milionar român ar putea sta 4 ani după gratii: E acuzat de o mită uriaşă

penitenciar inchisoare

Unul dintre cei mai bogaţi români a comis-o rău de tot şi ar putea să-şi petreacă patru ani în închisoare. Omul de faceri Gruia Stoica, proprietarul Grupului Feroviar Roman, are parte de acuzaţii extrem de grave.

Citeşte şi: CNA taie în carne vie: Amenzi mari pentru televiziunile de știri

Acesta a fost acuzat ca ar fi incercat sa aranjeze o licitatie in defavoarea CFR Marfa. Si situatia nu pare deloc buna, cata vreme in prima instanta a fost condamnat. Procurorii il acuza ca a pus la bataie 3 milioane de euro pentru a afla, prin intermediul avocatului Doru Bostina, detaliile unei licitatii pe care Stoica voia sa o castige. Pe 5 martie 2015, Gruia Stoica a fost condamnat de Curtea de Apel Ploiesti la patru ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta in legatura cu o licitatie organizata de Complexul Energetic Oltenia. In acelasi dosar, avocatul Doru Bostina a primit trei ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, insa decizia a fost atacata la instanta suprema. Procurorii DNA au considerat pedeapsa primita de Stoica prea blanda si au cerut majorarea ei.

Citeşte şi: BOMBĂ: Cel mai cunoscut senator vrea să candideze la Primăria Bucureşti

Bostina, pe de alta parte, a recunoscut acuzatiile si le-a furnizat anchetatorilor informatii pretioase, care i-au ajutat sa puna acuzare si alte personaje. Ca urmare, pedeapsa de sase ani i-a fost injumatatita. Potrivit DNA, in luna mai 2013, Complexul Energetic Oltenia SA (CEO) Targu Jiu a lansat public procedura de licitatie ce avea ca scop incheierea acordului cadru si a contractelor subsecvente avand ca obiect "Servicii de transport feroviar de carbune" pentru sucursala Electrocentrale Craiova II, sucursala Electrocentrale Isalnita si sucursala Electrocentrale Turceni. Procurorii sustin ca, in acest context, avocatul Bostina i-a promis lui Gruia Stoica faptul ca va inlesni, in schimbul sumei de 3 milioane euro, aflarea ofertei de pret si va folosi pentru realizarea traficului de influenta un intermediar care poate exercita influenta directa asupra directorului general al CFR Marfa, anunţă cei de la ProTV.

Citeşte şi: Viralul 'Bă, Cristi' a intrat și la Poliţia de Frontieră / VIDEO

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.