Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un miner din Tanzania a devenit milionar după ce a găsit două pietre prețioase imense

Operation World
Tanzania

Un miner sărac din Tanzania a făcut cea mai norocoasă descoperire din viața lui – două pietre prețioase imense, cele mai mari descoperite vreodată în această țară, relatează The Guardian.

Cele două pietre prețioase violet-albastre, fiecare de dimensiunea unui antebraț, au fost descoperite de Saniniu Lazier într-una din minele tanzaniene din nordul țării. Minele sunt înconjurate de un zid pentru prevenirea traficului de astfel de pietre direct din mină.

„Dăm o petrecere mare mâine”, a spus minerul, un om sărac care trăiește de pe o zi pe alta din munca pe care o face în subteran. „Vreau să construiesc un mall și o școală. Vreau să construiesc școală în apropiere de casa mea. Sunt mulți oameni săraci aici care nu își permit să își ducă copiii la școală”, a mai spus el.

Prima piatră prețioasă descoperită cântărește 9,27 kilograme, iar a doua 5.103 kilograme. Tanzanita este o piatră prețioasă care poate fi găsită doar într-o mică regiune din nordul accestei țări.

Minerul va primi din partea Băncii Naționale a țării un cec de peste 3 milioane de dolari, după ce instituția a decis cumpărarea celor două pietre. El a fost felicitat și de președintele Tanzaniei prin telefon.

În schimbul pietrlor prețioase minerul va primi 3,35 de milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.