Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ministru al lui Cioloş e implicat într-un dosar greu din justiţie

dacian ciolos

Unul dintre miniştrii din Cabinetul lui Dacian Cioloş este implicat într-un dosar greu din justiţie.

Actualul ministru de Interne, Petre Tobă este citat ca martor în mega-dosarul comisarului Traian Berbeceanu care se află pe rolul instanței supreme.

Comisarul Traian Berbeceanu susţinea, într-o discuţie interceptată de procurorii anticorupţie, că şefa DIICOT de la acea vreme, Alina Bica, şi şeful Poliţiei române, Petre Tobă, ar fi cunoscut problemele de la DIICOT Alba şi BCCO Alba, după ce ar fost informaţi de către el.

Citeşte şi: Primul mesaj al lui Victor Ponta pentru Dacian Cioloş

În rechizitoriul prin care i-au trimis în judecată pe anchetatorii lui Berbeceanu, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) redau conţinutul unei discuţii dintre acesta şi adjunctul şefului Poliţiei Române, Florentin Robescu.

În această discuţie, care a fost interceptată de DNA, Berbeceanu susţinea că şefa DIICOT şi şeful Poliţiei Române ar fi fost informaţi de el despre problemele de la DIICOT Alba şi BCCO Alba, inclusiv despre conflictul său cu procurorul Ioan Mureşan, conform hunedoaraliberă.

„Florin Robescu: Ministrul de vreo trei ori a zis, i-a zis lui TOBĂ: domnul TOBĂ, nu-i normal domne. Eu de ce nu am fost informat de treaba asta? Eu de ce nu am ştiut? Mie de ce nu mi s-a prezentat raportul şi nu ştiu ce? Și asta a început s-o dea în bărci: păi da, dar ştiţi că avem multe cadre şi nu ne-am gândit că o să ajungă aicea.

Citeşte şi: Geoană se reprofilează pe traseişti şi penali

Traian Berbeceanu: Dar el se gândeşte la mine, un ofiţer superior de poliţie… la un şef de brigada, la unul care mi-am dat sufletul pentru poliţia asta, deci FLORENTINE, acum tu ştii, TOBĂ avea o mie de pârghii, fără să se bage peste procurori, putea să dispună să vină ăştia… domnul SANDU, cum îi zice, inspecţia internă, să verifice aspectele pe care le-am sesizat eu cu privire la poliţişti, nimic altceva.

FR: Bă, dar ştii ce, ştii p-aia… Tu ştii? Nici mie nu mi-a venit atuncea …(neinteligibil)… Îmi pare rău. Tu trebuia, tu trebuia să faci… să propui cercetare prealabilă pentru asta pentru MUNTEAN. Nu? Că tu erai şeful lui. …(neinteligibil)…

TB: Da, FLORENTIN, dar eu când am mers, când am fost atuncea la raport la domnul TOBĂ, când ai fost cu mine şi zicea: ba, sigur vrei să-i dau drumul? După ce m-a ţinut 12 ore …(neinteligibil)… şi i-am zis: da, categoric. Bă, îi dau drumul! I-am zis: daţi-i drumul! Şi atuncea i-am şi spus: cum vedeţi şi dumneavoastră sunt şi aspecte comise de poliţişti care sunt competenţa Ministerului, pe care poate să le verifice oricine. Era sesizare către şeful Poliţiei Române. Şi stai şi te gândeşti: dacă-s fapte făcute de procurori sau prezumtive, nu mă bag că nu le pot verifica, dar alea făcute de poliţişti le pot verifica. Şi era cu totul şi cu totul altceva dacă venea Corpul de control şi zicea: bă, am discutat cu 50 de poliţişti şi uite ce-a rezultat, că toţi din brigadă i-ar fi spus şi nu se ajungea la aşa ceva. Și atuncea nu puteau nici ăştia de la DIICOT să spună că… mizeria asta. Dar n-or vrut, că aicea a fost

FR: N-or vrut. Păi nu vor pentru că… ce să zic?

TB: Şi JEAN o băgat tot sub preş şi cum o hotărât BICA exact aşa a făcut.

FR: Păi d-asta… dacă nu au căzut la o… la un moment dat dacă nu au căzut la o înţelegere…

TB: A fost o înţelegere clară. Eu sunt absolut convins că a fost o înţelegere.

TB: Eu exact raportul pe care l-am făcut către domnul TOBĂ l-am făcut cu câteva zile înainte de a fi arestat, exact… deci, cu acelaşi conţinut şi către ministru şi către premier. Numai n-am mai apucat să le semnez, că am vrut să le trimit. Am zis nu se poate!

FR: Am înţeles că-l are că i l-am dat eu.

TB: Da, bine. Eu nu ştiam, da. Deci nu se poate… deja au făcut şase luni şi…”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.