Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ministru germna vrea verificarea tuturor refugiaților din țară

angela merkel refugiati

Ministrul german al dezvoltării, Gerd Muller, a cerut vineri să fie verificaţi toţi refugiaţii ajunşi în Germania începând din anul 2015, măsura propusă având în vedere ameninţarea teroristă, dar şi numeroasele cazuri de fraudă în sistemul ajutoarelor sociale oferite migranţilor, unii dintre ei declarând mai multe identităţi pentru a încasa ajutoare sociale multiple, cum a procedat şi autorul atacului terorist de la Berlin, relatează agenţia EFE.

Solicitarea survine la o zi după ce autorităţile germane au anunţat că tunisianul Anis Amri, care a ucis 12 oameni în atentatul de la Berlin, s-a prezentat autorităţilor germane sub nu mai puţin de 14 identităţi. El a reuşit astfel să încaseze de mai multe ori ajutoarele sociale lunare pe care guvernul de la Berlin le oferă numeroşilor migranţi ajunşi în Germania în ultimii ani, scrie agerpres.ro.

Potrivit ministrului Gerd Muller, zeci de mii de refugiaţi au păcălit în acest mod autorităţile germane şi au reuşit să încaseze ilegal ajutoare sociale multiple.

Numai anul trecut au ajuns în Germania circa 900.000 de mii de migranţi proveniţi din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia. Mulţi dintre aceştia vin fără acte, astfel că pot declara autorităţilor germane orice identitate doresc şi inclusiv mai multe identităţi, fără ca aceste informaţii să poată fi verificate.

Pe lângă fraudarea sistemului de ajutoare sociale, există şi numeroase cazuri în care migranţi declară că vin din Siria - deşi în realitate ei sunt cetăţeni ai altor ţări -, în speranţa că astfel vor obţine mai uşor dreptul de azil.

Pentru ca asemenea ilegalităţi să nu mai continue, ministrul Gerd Muller a cerut ca odată cu verificarea retroactivă a migranţilor să fie înregistrate şi datele lor biometrice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.