Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ministru NATO avertizează: Există riscul unui 'moment Pearl Harbor' în relaţia cu Rusia

REUTERS/DADO RUVIC/ILLUSTRATION
nato rusia

Ministrul de externe lituanian Gabrielius Landsbergisa avertizat luni asupra riscului ca NATO să cunoască un "moment Pearl Harbor" în relaţia cu Rusia, referindu-se la atacul surpriză al avioanelor japoneze asupra bazei americane din Hawaii în 1941, relatează EFE, potrivit Agerpres.

"Nu putem aştepta un al doilea moment Pearl Harbor, unul al nostru", a spus el într-un interviu acordat postului german de televiziune ZDF, întrebat despre percepţia diferită a ameninţării Rusiei în nordul şi sudul Europei.

"Securitatea noastră, a tuturor, este interconectată. Dacă Lituania este nesigură, alte părţi ale Europei sunt nesigure", a spus Landsbergis.

Ministrul a subliniat importanţa continuării acordării de sprijin şi arme Ucrainei pentru ca Rusia să poată fi "oprită" acolo, în caz contrar conflictul riscă să se extindă şi să ajungă şi în Uniunea Europeană.

"A sunat ceasul deşteptător, dar încă nu ne-am dat jos din pat. Cea mai mare problemă este că nu ştim cât timp ne-a mai rămas", a avertizat el, subliniind că Rusia are capacitatea de a mobiliza încă 400.000 de soldaţi, în timp ce construieşte noi tancuri şi armament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.