Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ministru se PLÂNGE că este AMENINȚAT de Sebastian Ghiță

sebastian ghita

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, se plânge că este amenințat de deputatul Sebastian Ghiță. Acesta a vorbit, luni seară, la Digi24, despre audierile din Comisia pentru afaceri europene, în care a fost prezent ilegal Sebastian Ghiţă.

„Este membru al comisiei SRI şi, potrivit regulamentului, nu avea voie să participe la alte comisii”, a spus Ghinea, care a subliniat că Sebastian Ghiţă îl ameninţă şi îi spune „fel de fel de chestiuni”, după ce a trimis la DNA un raport al Corpului de control privind un contract de aproape 40 de milioane de euro al unei firme controlate, prin interpuşi, de Ghiţă.

Piedone a murit: Celebrul Bud Spencer a încetat din viață / VIDEO

DNA Ploieşti are o anchetă legată de firmele pe care domnul Ghiţă le controlează prin interpuşi. Eu am luat aceste firme pe care DNA afirmă că domnul Ghiţă le controlează şi am cerut Corpului de control să se uite în baza de date SMIS cu fonduri europene să vedem ce contracte au avut. Prima acţiune pe care o fac este să cer Corpului de control ca mai departe să verifice ce s-a întâmplat cu aceste contracte, de ce în primul rând, în aşa de puţine cazuri, s-a mers împotriva acestor firme pentru a recupera banii, pentru că vorbim despre contracte fraudate în care statul român pierde şi se aplică corecţii financiare. Deci, aceşti bani au fost deja plătiţi de la buget şi nu îi putem cere Comisiei Europene”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea

David Cameron face anunțul mult așteptat după Brexit: 'Nu declanșăm acest articol'

Am anunţat că am trimis la DNA şi de atunci, Jihad!, domnul Ghiţă personal mă ameninţă, îmi spune fel de fel de chestiuni, azi nu avea dreptul să fie la comisie”, a continuat Cristian Ghinea la Digi24.

După audierile din Camera Deputaților de luni, Sebastian Ghiță a declarat pentru STIRIPESURSE.RO că convins că actual ministru este ”un politruc și un diletant” de vreme ce a venit la Parlament nu să dezbată, ci să acuze și să se comporte ca un politician și nu ca un tehnocrat.

"M-am convins astăzi de ceea ce spuneam încă de săptămâna trecută. Ministrul Ghinea e un diletant. Este păcat de ceea ce s-ar putea realiza în România utilizând fondurile europene. În fața întregii comisii a Parlamentului României domnul Ghinea a arătat că nu știe nici cum să grăbească absorbția și nici cum să acopere lunile scurse în acest an în care nu s-a făcut nimic. Am înteles toți clar că din perioada 2014 - 2020 România nu a reușit să obțină nici un ban din fonduri structurale.”, susține Sebastian Ghiță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.