Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ministru se revoltă: Nu e normal, e de securitate națională

lazar comanescu

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a consideră că nu este normal ca, la 26 de ani de la Revoluţia din 1989, România să nu aibă o autostradă care să traverseze Carpaţii. A adăugat că "până la urmă o chestiune de securitate naţională".

Lazăr Comănescu a precizat că nu vorbeşte în calitate de ministru de Externe, ci "ca persoană care pretinde că a urmărit şi mai înţelege câte ceva din procesul european". "Una dintre cauzele, după părerea mea, ale acestui deficit de leadership derivă din hiperelectoralizarea politicilor, nu numai la nivel european, ci şi naţional. Dacă totul se priveşte prin ciclul electoral, obiectivele pe termen lung sunt mai greu de fixat şi de implementat", a spus Lazăr Comănescu, vineri, în cadrul unei dezbateri organizate cu ocazia Zilei Europei de către Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

"În perspectiva viitorului, într-adevăr România pe plan intern are un interes deosebit şi poate să transforme asta şi într-o temă, eventual pentru perioada preşedinţiei româneşti a Consiliului Uniunii Europene: infrastructura. Nu este normal ca în ţara asta, la 26 de ani după '89, la 10 ani aproape după aderarea la Uniunea Europeană să nu avem o autostradă care să traverseze Carpaţii. E o chestiune de securitate naţională, până la urmă. Dezvoltarea infrastructurii poate să devină o temă (...) în partea de centru şi est a UE, pe care România să şi-o fixeze ca temă prioritară în perioada preşedinţiei sale şi să o pregătească pentru că (...) nu trebuie să venim cu nu ştiu câte teme, pentru că avem acest obicei", a arătat Lazăr Comănescu, potrivit agerpres.ro.

"Cred că există resurse să putem să stabilim mai bine şi mai pragmatic obiective atunci când ne propunem să beneficiem din plin de calitatea de membru al UE. (...) Noi tot vorbim că putem să devenim o ţară pe măsura faptului că suntem a şaptea demografic din UE. (...) Să nu devenim într-un fel ostaticii unor abordări strict cantitative. Să ajungem la un nivel de dezvoltare pe orizontală, aşa cum ne dorim şi probabil că atunci va fi mai puţin relevant că suntem a şaptea sau a nu ştiu câta suntem", a spus şeful diplomaţiei române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.