Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ministru şi alţi responsabili sunt bănuiţi de corupţie în gestionarea fondurilor destinate combaterii pandemiei de COVID-19, în Columbia

operationworld.com
Columbia

Autorităţile de la Bogota au lansat anchete judiciare împotriva ministrului agriculturii şi a mai multor guvernatori şi funcţionari bănuiţi de fapte de corupţie în gestionarea fondurilor destinate combaterii pandemiei de Covid-19, a anunţat vineri parchetul columbian, transmite AFP.

Cei vizaţi sunt Rodolfo Enrique Zea, ministrul agriculturii, precum şi patru guvernatori din regiunile Arauca (nord-est), Magdalena (nord), Vichada (est) şi San Andres (nord-est) şi 41 de funcţionari municipali, precizează un comunicat al parchetului, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Mișcare în plină stare de urgență! Petiție pentru Marcel Vela, pentru a șterge toate amenzile date pentru nedistanțare socială

Aceştia sunt bănuiţi de "nereguli în acordarea contractelor în timpul urgenţei sanitare", se menţionează în comunicat, care mai adaugă că vor fi "verificate 31.938 de contracte încheiate" în această perioadă.

De la declararea stării de urgenţă în Columbia din cauza pandemiei, la 17 martie, guvernul de la Bogota a luat şi o serie de măsuri economice pentru a asigura resurse, izolarea urmând să fie menţinută, potrivit ultimelor decizii, până pe 11 mai.

Citește și: Guvernul Orban pregătește măsuri pentru revenirea angajaților la serviciu! În aceste condiții, românilor nu li se va permite accesul la locul de muncă

Preşedintele Ivan Duque a avertizat recent că funcţionarii vinovaţi de corupţie vor suporta "toate rigorile legii". "Cel care fură un ajutor destinat înfruntării pandemiei se pune în poziţia unui bandit de cea mai joasă speţă", a declarat şeful statului pe postul de radio Atlantic.

Bilanţul oficial al contaminărilor în Columbia este de aproape 5000 de cazuri, cu 225 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.