Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un minor şi doi tineri din Afganistan, depistaţi la Giurgiu ascunşi într-un TIR turcesc

Pressalert.ro
migranti

Un minor şi doi tineri din Afganistan au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră giurgiuveni în timp ce încercau să intre ilegal în România, prin PTF Giurgiu, ascunşi în semiremorca unui ansamblu rutier ce transporta subansambluri metalice din Turcia către România.

"La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean turc, în vârstă de 31 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, subansambluri metalice din Turcia pentru o societate din România. În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că şnurul asigurator era secţionat şi lipit, motiv pentru au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autocamionului. Astfel, în compartimentul pentru marfă, printre bunurile transportate, au fost descoperiţi ascunşi trei tineri", se arată într-un comunicat de presă emis luni de ITPF Giurgiu.

În cadrul cercetărilor autorităţile au stabilit faptul că persoanele depistate sunt cetăţeni afgani, cu vârste de 16, 27, respectiv, 28 de ani.

Aceştia au declarat poliţiştilor faptul că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, fără ca şoferul să aibă cunoştinţă despre acest aspect şi intenţionau să ajungă în Germania.

În acest context, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate, iar conform protocolului româno-bulgar, cei trei cetăţeni afgani, şoferul şi mijlocul de transport au fost preluaţi de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.