Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un Mircea Daneliuc de zile mari

mircea daneliuc

Vineri, 22 noiembrie, la Târgul de carte Gaudeamus va avea loc lansarea celei mai noi cărți a lui Mircea Daneliuc, romanul „Sfumato”. Evenimentul o să fie găzduit de standul editurii Polirom, la ora 16.30.

Volumul este despre imposibilitatea cunoașterii trecutului, o poveste captivantă și memorabilă, cu personajul principal aducând cu o celebritate a lumii fotbalului românesc. Este o carte de zile mari, scrisă impecabil.

Și cu acest roman, celebrul regizor Mircea Daneliuc dovedește că este un mare scriitor.

Pe coperta a IV-a la „Sfumato”, criticul Ioan Bogdan Lefter a scris: „Încă un roman al lui Mircea Daneliuc, unul dintre cei mai valoroşi scriitori români, una şi aceeaşi persoană cu marele regizor al nostru de cinema. Sfumato e un soi de road fiction, un road novel, aşa cum Cursa fusese un road movie: împreună cu soţia, protagonistul, îmbătrînit, pleacă la drum pentru o intervenţie oculistică, însă va călători (la figurat) şi-n propria sa biografie, patetic şi comic deopotrivă, de parcă am avea de-a face cu o retrospecţie proustiană şi, simultan, cu o parodie a ei. Ca-ntotdeauna la Daneliuc, scriitura e iute, colorată, argotică, pentru ca dincolo de atare suprafaţă acroşantă să se-ntrevadă treptat straturile de profunzime, semnificaţiile simbolice şi parabolice. Suprapunerea de straturi de culoare defineşte – de altfel – şi tehnica picturală a sfumato-ului arborat ironic în frontispiciul cărţii. Pe deasupra, termenul mai înseamnă (în italieneşte) şi „aburos”, „fumegos”: într-adevăr, personajul a suferit un dublu transplant de cornee şi încă nu vede bine... Cît înţelege din ce-a trăit, din ce i se întîmplă?!

Excepţional scriitor – Mircea Daneliuc.”

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.