Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un mort într-un atac asupra unui post de televiziune din Albania

elitetravel-albania.com
albania

Un agent de securitate a fost ucis în noaptea de duminică spre luni într-un atac cu armă automată asupra celui mai mare post de televiziune privat din Albania, Top Channel, care a denunţat un "act terorist", a anunţat poliţia, potrivit AFP.

Au fost trase focuri de armă cu un kalaşnikov dintr-o maşină de teren care a trecut prin faţa imobilului televiziunii la Tirana, omorându-l pe acest bărbat de 60 de ani, care se afla într-o cabină din curtea imobilului.

"Persoane care nu au fost încă identificate au tras rafale cu arme automate în direcţia imobilului Top Channel", a precizat poliţia într-un comunicat.

O maşină care a fost probabil folosită de atacatori a fost găsită calcinată la circa 40 de kilometri vest de Tirana. A fost de asemenea găsit un kalaşnikov, conform unei surse poliţieneşti.

De asemenea, anchetatorii au descoperit la faţa locului cel puţin 25 de carcase de calibrul 7,62 mm, a precizat sursa citată.

Poliţia nu s-a exprimat în legătură cu posibilul mobil al atacatorilor.

Postul a denunţat un "act terorist fără precedent (...) comis cu singurul scop de a distruge şi de a ataca misiunea unor media libere şi libertatea de expresie".

"Crima (...) cere un răspuns imediat, responsabil şi sever din partea poliţiei şi a instituţiilor judiciare", conform unui comunicat al Top Channel.

Premierul Edi Rama a denunţat o "agresiune criminală" şi şi-a exprimat "solidaritatea" cu echipele postului. Atacul a fost condamnat de toate partidele politice.

Atacuri de acest gen asupra media şi jurnaliştilor sunt foarte rare în această ţară din Balcani.

Centrul European pentru Libertatea Presei şi a Media (ECPMF) le-a cerut autorităţilor să desfăşoară o "anchetă independentă şi profesionistă".

Ambasada SUA din Albania le-a cerut forţelor de ordine să desfăşoare o anchetă minuţioasă care să permită aducerea în justiţie a autorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.