Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou atentat sângeros comis de teroriştii din ISIS: Zeci de morţi în Siria

Al Jazeera
masina capacana, siria

Un atentat cu o maşină capcană comis de gruparea Stat Islamic (SI) a costat viaţa a zeci de persoane deplasate în provincia Deir Ezzor din estul Siriei, a informat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), relatează AFP. "SI a vizat sâmbătă seară cu o maşină capcană o adunare a refugiaţilor pe malul Eufratului, provocând zeci de morţi şi de răniţi", a indicat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Citeşte şi: Pro TV şi-a 'DISTRUS' concurenţa: 'Vocea României' a surclasat Antena 1

Victimele atentatului fugiseră din faţa luptelor care devastează această provincie petrolieră unde jihadiştii sunt ţinta a două ofensive diferite, una desfăşurată de forţele regimului sirian, iar cealaltă de o alianţă arabo-kurdă sprijinită de Washington. Joi, armata siriană şi aliaţii săi rus şi iranian i-au alungat pe ultimii combatanţi ai SI din localitatea Deir Ezzor, jihadiştii pierzând astfel ultimul mare oraş unde mai erau prezenţi în Siria şi Irak.

Citeşte şi: CUTREMUR în Ucraina: Băiatul unui ministru, ÎNCĂTUŞAT pentru fapte extrem de grave / VIDEO

Luptele continuă în restul provinciei unde SI s-a refugiat în valea Eufratului. Prinşi în capcana violenţelor, numeroşi civili încearcă să fugă din ultimele zone jihadiste. "Ei se află mai ales în zonele deşertice, unde comunicaţiile sunt inexistente", a subliniat Abdel Rahmane mai devreme în cursul zilei de sâmbătă, conform Agerpres. În ultimele săptămâni, circa 350.000 de persoane, dintre care 175.000 de copii, şi-au riscat viaţa pentru a se putea pune la adăpost şi a scăpa de escaladarea situaţiei la Deir Ezzor", a indicat la rândul său organizaţia neguvernamentală Save the Children.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.