Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

West Nile face ravagii în România - Încă doi pacienți internați după ce au fost mușcați de țânțari

tantar

Două persoane din judeţul Hunedoara care prezentau simptome ale meningo-encefalitei cu virusul West Nile au fost internate în spital, iar în cazul unuia dintre bolnavi, un bărbat de 73 de ani din oraşul Simeria, analizele de laborator au confirmat infecţia cu acest virus, a informat luni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, scrie Agerpres.

"Avem primul caz cu infecţie cu virus West Nile confirmată la un bolnav care s-a internat la Spitalul Judeţean Deva în data de 30 august. Confirmarea am primit-o luni dimineaţă. Bolnavul este internat acum într-un spital din Târgu Mureş, la dorinţa familiei. Nu a necesitat transport într-o clinică universitară, dar bolnavul îşi alege medicul. Nu pune probleme deosebite", a declarat, pentru AGERPRES, medicul şef al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Cel de-al doilea bolnav suspectat de infecţie cu virusul West Nile este un bărbat de 43 de ani, din localitatea Bucium. Pacientul s-a internat în Spitalul Judeţean Deva în data de 6 septembrie, iar a doua zi i-au fost recoltate şi trimise probe de laborator la Centrului Regional de Sănătate Publică din Cluj-Napoca, medicii aşteptând acum confirmarea diagnosticului.

Pe linia prevenirii răspândirii virusului, DSP Hunedoara a anunţat primăriile din zona Simeria - Orăştie, dar şi pe cea din municipiul Deva despre faptul că trebuie să facă dezinsecţie pe domeniul public pentru eliminarea ţânţarilor şi a larvelor de ţânţari.

Primăria Deva a informat luni că va relua, în perioada 14-20 septembrie, operaţiunile de dezinsecţie pentru a combate insectele dăunătoare.

În acest an, în România s-au înregistrat 166 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, în 17 cazuri bolnavii decedând din cauza bolii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.