Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou caz Rarinca loveste: Un barbat achitat dupa 283 de zile de arest

breaking news

Un nou caz Rarinca loveste. Un barbat din Timisoara, Alexandru Ioan Riti a fost principalul suspect de uciderea, în iunie 2013, a unui alt bărbat, Nicolae Gaga, într-o colibă de la marginea orasului.

Acesta a fost achitat definitiv, insa dupa ce a stat 283 de zile in arest preventiv. Judecatorii au considerat arestarea sa justificata si desi a cerut despagubiri acestea nu i-au fost date barbatului gasit nevinovat.

Tribunalul Timiş a constatat faptul că “singurele probe în care se susţine că inculpatul ar fi fost cel care a omorât pe victimă sunt unele dintre declaraţiile martorului Cârnu Neculai făcute la urmărirea penală şi declaraţia acestui martor dată în faza de cercetare judecătorească, însă doar aceste declaraţii singulare nu sunt de natură a forma convingerea certă a instanţei că inculpatul este în mod sigur autorul faptei, în condiţiile în care poziţia acestui martor a fost una deosebit de oscilantă întrucât iniţial martorul a susţinut în primele declaraţii că nu ştie cine a comis fapta şi doar ulterior a revenit la declaraţiile iniţiale şi a arătat că inculpatul este autorul faptei, descriind împrejurările în care se presupune şi se susţine în rechizitoriu comiterea faptei. Pe de altă parte, declaraţiile acestui martor în sensul că inculpatul este autorul faptei nu se coroborează în mod direct cu vreo altă probă aflată la dosar din care să rezulte implicarea inculpatului în moartea victimei”, se arată în motivarea sentinţei, citata de pressalert.ro

De asemenea, judecătorul a notat că declaraţiile martorului “nu pot fi reţinute fără rezerve mai ales că la dosarul de urmărire penală sunt date din care rezultă că martorul este o persoană bolnavă, este un consumator cronic de alcool, prezintă o stare de sănătate alterată”, fapt pentru care nici măcar pus la detectorul de minciuni. Deşi s-au făcut inclusiv teste ADN nu s-a dovedit că Riti l-ar fi ucis. Încarcerat din 5 iunie 2013, a fost pus în libertate odată cu achitarea sa de către tribunal, în 14 martie 2014. Ulterior, Curtea de Apel Timişoara a menţinut sentinţa, respingând apelul procurorului.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.