Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou district federal ar putea fi creat în Rusia pe baza rezultatelor 'referendumurilor'. Dmitri Rogozin, în cărți pentru a fi numit la conducere

Twitter
Dmitri Rogozin

Un nou district federal, Krîmskii, ar putea fi creat în Rusia, scrie „Vedomosti”, citând surse din cadrul Consiliului Federației și a Guvernului Crimeii, arată Rador.

Autoritățile ruse intenţionează să creeze o nouă entitate pe baza rezultatelor „referendumurilor” desfășurate în autoproclamatele republici populare Lugansk şi Doneţk și în regiunile ocupate Zaporojie și Herson din Ucraina.

Sursele citate de ziar, care fac parte din Administrația președintelui Federației Ruse, au specificat că noul district ar putea fi condus de fostul director general al Roskosmos, Dmitri Rogozin.

Potrivit acestor surse, decizia cu privire la numirea lui Rogozin „va fi luată în viitorul apropiat și cel mai probabil va fi una favorabilă”. Informaţia potrivit căreia Rogozin ar putea conduce noul district federal a fost anunţată de Meduza în ajunul demiterii lui din fruntea Roskosmos, pe data de 15 iulie. După cum au anunţat atunci surse, pe lângă postul de trimis plenipotențiar, Rogozin ar putea primi și funcţia de viceprim-ministru.

În 23-27 septembrie au loc „referendumuri privind aderarea la Rusia a teritoriilor ocupate din Ucraina”.

După cum a anunţat anterior mass-media, în 28 septembrie, Duma de Stat a Rusiei ar putea examina şi aproba proiecte de lege privind aderarea unor noi teritorii la Rusia.

În următoarea zi, după aprobarea de către Dumă, Consiliul Federației ar putea adopta „un acord și o lege privind aderarea noilor subiecți la Federația Rusă”, iar, pe 30 septembrie, Vladimir Putin va transmite probabil un mesaj adresat Adunării Federale, după care va avea loc „procedura de aderare a regiunilor Lugansk şi Doneţk, Herson și Zaporojie la Rusia”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.