Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou documentar oferă fanilor lui Tom Petty posibilitatea de a realiza o incursiune în universul intim al regretatului cântăreţ american

www.bbc.co.uk
Tom Petty

Un nou documentar oferă fanilor lui Tom Petty posibilitatea de a realiza o incursiune în universul intim al regretatului cântăreţ şi compozitor american în perioada sesiunilor de înregistrări de la celebrul său album "Wildflowers" din 1994, informează Reuters.

Documentarul "Tom Petty, Somewhere You Feel Free", care va fi lansat joi pe canalul de YouTube al acestui artist premiat cu Grammy, conţine imagini inedite din timpul sesiunilor de înregistrări ale albumului "Wildflowers", extrase dintr-o colecţie de filme de arhivă, înregistrate pe peliculă de 16 mm şi descoperite anul trecut.

Renumit pentru muzica lui rock cu influenţe roots, Tom Petty, care a murit în 2017 la vârsta de 66 de ani din cauza unei supradoze accidentale de medicamente, a devenit celebru alături de trupa sa The Heartbreakers, datorită participării la supergrupul The Traveling Wilburys, precum şi în calitate de artist solo.

"Wildflowers" a fost cel de-al doilea album solo lansat de Tom Petty, iar noul film îl prezintă pe regretatul muzician american în timp ce compune şi înregistrează piesele de pe acest material discografic.

Adria Petty, una dintre cele două fiice ale muzicianului, este producător executiv al filmului.

Pe lângă imagini de arhivă, documentarul conţine şi interviuri cu producătorul muzical Rick Rubin şi cu membri ai grupului The Heartbreakers, inclusiv cu chitaristul Mike Campbell.

Cei mai mulţi dintre membrii acestei trupe au colaborat cu Tom Petty la înregistrările pentru albumul solo "Wildflowers". Acest material discografic a ajuns pe primul loc în topul Billboard dedicat albumelor rock şi s-a vândut în peste 3 milioane de exemplare în Statele Unite, potrivit Agerpres.ro.

Tom Petty, unul dintre cei mai iubiţi rockeri din Statele Unite, a lansat de-a lungul carierei sale prestigioase o serie de piese de mare succes, precum "Learning to Fly", "I Won't Back Down", "Free Fallin" şi "You Don't Know How It Feels".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.