Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou dosar penal pe numele lui Adriean Videanu. De ce este acuzat

gandul.info
Adriean Videanu

Judecătorii de la Tribunalul București au decis redeschiderea unui dosar penal la Parchetul de pe lângă ÎCCJ. Fostul primar al Capitalei Adriean Videanu este cercetat pentru abuz în serviciu, în urma unei plângeri depuse în 2009 de SC Ruxandra Trading SRL.

Instanța a dispus ca procurorii să redeschisă urmărirea penală, după ce în luna aprilie a acestui an au dat o soluție de clasare.

Firma a depus o plângere penală atât pe numele lui Adriean Videanu, în calitate de primar al Capitalei, cât și pe numele a doi funcționari din cadrul Primăriei, după ce în cursul anului 2000 Adriean Videanu ar fi refuzat să pună în aplicare o decizie judecătorească ce dădea drept de folosință firmei respective asupra terenului unde, ulterior, a fost construit Liceul francez.

MINUTA:

Solutia pe scurt: În baza art. 341 alin. 6 lit. b c.pr.pen admite plângerea formulată de petenta SC RUXANDRA TRADING SRL împotriva soluţiei de clasare dispusă prin ordonanţa nr.586/P/2009 din 07.04.2016 emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică (menţinută prin ordonanţa nr. 83/II/-2/2016 din data de 14.07.2016 a procurorului şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie). Desfiinteaza soluţia de clasare dispusă prin ordonanţa nr. nr.586/P/2009 din 07.04.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi dispune trimiterea cauzei procurorului în vederea completării urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţinii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, prev. de art.297 Cp rap. la art.309 Cp cu aplic. art.5 alin.1 Cp faţă de suspectul Videanu Adriean. În baza art 275 alin. 3 c.pr.pen cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 20.10.2016

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.