Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou dosar pentru Dan Șova - DNA a început urmărirea penală

sova

Direcția Națională Anticorupție a dispus începerea urmăririi penale față de Dan Șova, pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu (2 infracțiuni), dar și față de Mihai Bălan, director general al CET Govora, pentru abuz în serviciu (2 infracțiuni) și Constantin Lepădat, director economic în cadrul CET Govora, tot pentru abuz în serviciu (2 infracțiuni). Prejudiciul în dosar este estimat la 667.409 de euro și 1.822.928 de lei.

Conform procurorilor, Dan Șova i-a determinat în perioada 2006 – 2008 pe ceilalți doi să încheie două contracte de asistență juridică cu firma de avocatură pe care o deține în termenii impuși de el, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu și a prevederilor legale în vigoare, se arată într-un comunicat de presă.

Dan Șova mai este inculpat în alte două dosare. Într-unul dintre acestea, senatorul este acuzat de trafic de influență, în timp ce Mihai Bălan este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată, pentru fapte petrecute în perioada 2011 - 2014.

În alt dosar, Dan Șova este acuzat de trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani în dosarul Turceni-Rovinari, în care este implicat și fostul premier Victor Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.