Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou front în USR: INTERZIS la Marşul pentru Viaţă (surse)

marsul pentru viata

După luptele interne din USR, generate de eventuala intrare a Dacian Cioloş în partid, o nouă temă dezbină formaţiunea condusă de Nicuşor Dan. Potrivit unor surse din cadrul USR, membrilor partidului li s-a transmis că nu au voie să participe la Marşul pentru Viaţă.

Vezi şi: Dacian Cioloș e aproape de USR: Anunțul făcut de Nicușor Dan / VIDEO

Vezi şi: Sorina Matei, despre Kovesi şi Stanciu: Stâlpii statului de drept erau prieteni cu Ghiţă

Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului. Anul acesta, Marșul pentru viață se va desfășura în peste 285 de localități din România și Republica Moldova, sub genericul "Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!". În București, Marșul pentru viață se va desfășura pe traseul Parcul Unirii – Parcul Tineretului, începând cu ora 12.30, iar la finalul său va avea loc un concert.

Potrivit surselor din USR, Marşul pentru viaţă este un nou prilej de conflict între cele două tabere majore din partid: tabăra de dreapta, mai conservatoare, şi tabăra de sânga, progresistă. Tabăra conservatoare, din care face parte şi vicepreşedintele Clotilde Armand, a fost cea care a susţinut intrarea lui Cioloş în partid, în vreme ce progesiştii s-au opus, de teama că USR ar deveni automat un partid de dreapta, după chipul şi asemănăarea lui Cioloş.

Conservatorilor din USR li s-ar fi transmis clar să nu participe la Marşul pentru viaţă, sub ameninţarea excluderii din partid, potrivit surselor din cadrul partidului. De cealaltă parte, conservatorii din USR au susţinut că o asemenea interdicţie ar trebui să atragă după sine o măsură în oglindă: nici progresiştii din USR să nu participe la evenimente precum Gay pride.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.