Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou partid antiislamist a apărut în Olanda înainte de alegeri

olanda

O formaţiune politică nou apărută în Olanda, Partidul Politic Reformat (SGP, creştin), a publicat miercuri un manifest politic antiislamist în care îşi precizează intenţia de a limita prezenţa musulmanilor în Olanda şi 'excesele radicale' ale religiei islamice, transmite agenţia EFE. Acest manifest vine în perspectiva alegerilor parlamentare din 15 martie, pentru care favorit în sondaje este un partid de aceeaşi orientare antiislamistă şi antiimigraţie, dar în acelaşi timp şi eurosceptic, respectiv Partidul pentru Libertate (PVV), condus de Geert Wilders. Acesta din urmă a promis că, dacă ajunge prim-ministru, va interzice Coranul şi imigraţia din ţările musulmane.

Conform platformei electorale anunţate de formaţiunea SGP, numeroşi cetăţeni olandezi manifestă o 'preocupare legitimă' în faţa 'ascensiunii' islamului în Olanda, ţară unde anul trecut au ajuns zeci de mii de migranţi. 'Aspiraţiile de dominaţie globală ale islamului sunt de obicei însoţite de violenţă', se apreciază în textul difuzat. Noul partid naţionalist olandez consideră de asemenea că 'afluenţa solicitanţilor de azil, majoritatea musulmani' nu presupune nicidecum o 'îmbogăţire' a societăţii, ci aduce cu sine îngrijorări din cauza incapacităţii acestora de a se integra în societatea olandeză. Prin urmare, acest partid cere diminuarea primirii migranţilor veniţi din afara Europei şi intensificarea repatrierii celor cărora li s-a respins solicitarea de azil, conform Agerpres.

'Cultura occidentală şi statul de drept au profunde rădăcini culturale. Prin tradiţie, noi de gândim la Ierusalim, Atena şi Roma, nu la Mecca sau Medina. Valorile noastre sunt legate strâns de Biblie, nu de Coran', se mai arată în manifestul electoral semnat de liderul SGP, Kees van der Staaij.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.