Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou plagiat celebru la nivel internațional: Președintele unui stat a comis-o

plagiat3

Universitatea Panamericană din Mexic a confirmat luni că lucrarea de diplomă în Drept a preşedintelui mexican Enrique Pena Nieto, susţinută în urmă cu 25 de ani, conţine mai multe fragmente plagiate, relatează AFP.

Într-o astfel de muncă universitară, există "cinci forme de utilizare a ideilor altuia", printre care "reproduceri textuale fără indicarea sursei citate în josul paginii sau la bibliografie", indică universitatea într-un comunicat.

Citește și: O vedetă de la Antena 1 spune că a fost VIOLATĂ: ‘M-a tras de păr până în toaleta restaurantului, apoi m-a împins, m-a violat’

Această instituţie privată catolică, subordonată Opus Dei, a analizat teza lui Enrique Pena Nieto după dezvăluirile site-ului de investigaţii Aristegui Noticias conform cărora lucrarea preşedintelui conţine în proporţie de 28% texte plagiate sau citate necorespunzător.

Examinarea lucrării a permis identificarea unor "reproduceri textuale în care autorul este citat în mod ambiguu sau imprecis", confirmă comunicatul.

Citește și: Făcea topless și a trebuit să se mute pentru că vecinii s-au plâns poliției: Cum arată femeia / FOTO

Universitatea Panamericană precizează totuşi că se află "în faţa unui fapt consumat asupra căruia este imposibil să se mai intervină", adăugând că reglementările generale "nu sunt aplicabile foştilor studenţi".

În faţa acestui caz "fără precedent", instituţia a decis să consulte Universitatea Autonomă din Mexic (UNAM), cea mai mare universitate din ţară, în legătură cu paşii de urmat.

Polemica a izbucnit în Mexic în contextul în care popularitatea lui Pena Nieto este la cel mai scăzut nivel din cei patru ani de când se află la putere, beneficiind de numai 23% opinii favorabile, conform unui sondaj recent publicat de cotidianul Reforma, titrează agerpres.ro.

Citește și: S-a descoperit jurnalul secret al lui Heinrich Himmler: Ce GROZĂVII conține / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.