Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou scandal Bancorex la orizont! Cum vom plăti toți pentru necazurile milionarilor 'RCA'

lei

Principalii vânzători de RCA din România au dificultăţi mai mari decât patronii lor cu probleme penale. Unul dintre ei nici nu mai are voie să vândă poliţe obligatorii. Un faliment ne-ar arde pe toţi la buzunare, exact ca în cazurile Bancorex, Banca Religiilor sau Dacia Felix.

Astra, până nu de mult cea mai mare firmă de asigurări din România, este tot mai aproape de un faliment răsunător, pe care îl vor plăti milioane de români asiguraţi.

Autorităţile au luat o decizie care împinge compania milionarului Dan Adamescu către prăpastie. Vânzarea poliţelor RCA, principala sursă de venit a companiei, a fost limitată la cel mult jumătate din nivelul încasărilor de anul trecut, pentru că Astra nu a reuşit să respecte legile asigurărilor. Firma unui alt milionar cu probleme penale, Carpatica Asig, are şi ea mari dificultăţi.

***

Ca să revină pe linia de plutire, compania sibianului Ilie Carabulea ar avea nevoie de peste 20 de milioane de euro, pe care nimeni nu pare dispus să îi aducă. Dacă nu se vor găsi cumpărători pentru cele două firme, iar aceasta este varianta cea mai probabilă, atunci ele vor fi salvate cu ajutorul banilor dintr-un fond creat pentru protecţia asiguraţilor.

La acest fond contribuie toate firmele de asigurare din România. Specialiştii spun că dacă banii vor fi folosiţi pentru a salva Astra sau Carpatica, atunci sumele plătite de firmele de asigurare vor creşte de până la zece ori. Singura modalitate prin care îşi pot recupera banii este să crească preţurile asigurărilor.

Preţul RCA va creşte însă automat dacă una din cele două ajunge în faliment, deoarece Astra şi Carpatica erau firmele care vindeau la cel mai mic preţ. În lipsa lor, vom fi obligaţi să ne luăm asigurări la preţuri şi de două ori mai mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.