Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou scandal cu CNA în prim plan: Se vor sesiza comisiile parlamentare

SONY DSC

ActiveWatch și Centrul pentru Jurnalism Independent vor sesiza comisiile de cultură ale Parlamentului în legătură cu întreruperea transmiterii live a ședinței CNA și solicită îndepărtarea oricăror obstacole din calea transparentizării activității acestei instituții.

"Președintele de ședință, Monica Gubernat, a întrerupt azi, 4 august, abuziv, transmiterea live a ședinței Consiliului Național al Audiovizualului, ignorând cu de la sine putere normele interne adoptate în cadrul Regulamentului de Organizare și Funcționare (ROF) încă din 2015 prin care ședințele Consiliului urmau a fi transmise live pe site-ul instituției. (...) ActiveWatch și Centrul pentru Jurnalism Independent condamnă comportamentul abuziv al președintei de ședință, Monica Gubernat, și cer membrilor Consiliului să respecte și să pună în aplicare urgent normele interne care prevăd transmiterea live a ședințelor de Consiliu", se arată într-un comunicat de presă al celor două organizații transmis, joi, Agerpres. ActiveWatch și Centrul pentru Jurnalism Independent susțin că, dacă Gubernat nu a avut cunoștință de instalarea echipamentelor de transmisie în ultimele zile sau de achiziționarea acestora, înseamnă că "a dat dovadă de neglijență în exercitarea atribuțiilor de serviciu", iar dacă a știut atunci "decizia luată este abuzivă și discreționară, deoarece încalcă normele interne".

Cele două organizații amintesc că articolul 27 (7) din ROF al Consiliului prevede că începând cu data de 1 aprilie 2015 ședințele CNA se vor transmite on-line pe pagina de internet a instituției. "ActiveWatch a susținut încă de acum doi ani necesitatea transmiterii live a ședințelor Consiliului, considerând că acesta reprezintă un instrument de responsabilizare a membrilor CNA, de creștere a calității dezbaterilor din cadrul acestor ședințe, precum și un instrument prin care publicul poate judeca obiectiv argumentele expuse și modul în care membrii votează, contribuind astfel la creșterea credibilității acestei instituții", se mai arată în comunicat.

ActiveWatch și Centrul pentru Jurnalism Independent subliniază că discuțiile din ședințele publice ale CNA intră sub incidența legii liberului acces la informațiile de interes public, fiind informații care rezultă din activitatea unei instituții publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.