Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou scandal explodează în ministerul lui Carmen Dan. A fost sesizat CSAT și se cer măsuri urgente

presidency.ro
iohannis csat

Sindicatul Poliţiştilor Europeni "Europol” a sesizat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) cu privire la faptul că structurile Poliţiei Române nu asigură programul permanent de lucru al angajaţilor, existând multe situaţii în care poliţiştii sunt chemaţi la muncă din timpul liber, şi cere membrilor acestuia să se întâlnească urgent pentru a analiza şi propune măsuri urgente pentru rezolvarea acestei probleme.

"Structurile Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ale Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române nu asigură caracterul permanent al serviciului poliţienesc prin planificarea pe durata celor 24 de ore a poliţiştilor din cadrul diferitelor specialităţi (...). În momentul de faţă, la nivelul structurilor subordonate celor două arme, Poliţie şi Poliţie de Frontieră, există sute de situaţii în care programul de lucru al poliţiştilor nu acoperă cele 24 de ore iar serviciul poliţienesc se asigură prin chemări de la domiciliu a poliţiştilor aflaţi în timpul de refacere a capacităţii de muncă”, explică sindicatul Europol într-o adresă transmisă Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, potrivit news.ro.

Scandal în Comisia de Apărare: Deputații PSD au respins audierea lui Liviu Dragnea în problema SPP

Sindicaliştii spun că cetăţenii au de suferit din cauza faptului că poliţiştii sunt chemaţi de acasă la serviciu, pentru că în acest fel nu mai este asigurată calitatea actului poliţienesc: timpul de aşteptare de la momentul sesizării la momentul intervenţiei este mai mare, iar autorii infracţiunilor pot scăpa şi eficienţa acţiunilor poliţiştilor este afectată de oboseala acumulată de aceştia.

De asemenea, sindicatul Europol susţine că Ministerul Afacerilor Interne este obligat să asigure planificarea în serviciu a poliţiştilor pe toată durata celor 24 de ore, zilnic şi solicită CSAT să se întrunească urgent pentru a găsi soluţii la această problemă.

"Vă rugăm să convocaţi în regim de urgenţă Consiliul pentru a analiza şi propune măsuri urgente pentru ca, atât integritatea poliţiştilor să fie protejată , cât şi siguranţa cetăţeanului să fie restabilită în raport cu prevederile legale incidente”, spun sindicaliştii.

Doliu la Pro Tv! Actriţă din 'Las Fierbinţi', ucisă cu sânge rece de soţ. Vedeta devenise mămică de curând

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a anunţat sâmbătă că se află în proces de consultare cu unităţile centrale şi teritoriale, precum şi cu organizaţiile sindicale şi profesionale, în vederea adoptării celor mai bune soluţii care vor asigura un serviciu poliţienesc permanent, dar şi respectarea drepturilor personalului privind odihna. Decizia vine după ce s-au semnalat probleme la unele posturi comunale care, din lipsă de personal, nu au asigurată permanenţa în condiţii eficiente.

”În prezent, modul de organizare a programului de lucru este variat, fundamentându-se pe elementele situaţiei operative, structura organizatorică şi nivelul de încadrare a posturilor”, spune Poliţia Română.

Durata programului de lucru al poliţistului este, de regulă, 8 ore pe zi şi 40 de ore pe săptămână, cu un repaus săptămânal de 2 zile, de regulă sâmbăta şi duminica. Acesta poate fi organizat în zilele lucrătoare, în intervalul orar 08,00-16,00, în schimburi de 8/12 ore sau ture de 24 de ore, chiar şi prin intercalarea acestora, în funcţie de dinamica misiunilor.

”Întrucât situaţia operativă şi numărul poliţiştilor încadraţi diferă de la o unitate de poliţie teritorială la alta, este imposibilă adoptarea unui mod unitar de organizare a programului de lucru, la nivel naţional”, mai explică IGPR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.