Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou scandal zguduie Sistemul: George Maior intră în MALAXOR

george maior

Un nou scandal de proporții zguduie oamenii Sistemului. După ce Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, dar și Tiberiu Nițu, fost procuror general, au picat din funcții în urma unor scandaluri legate de coloanele oficiale, acum un scandal similar s-a iscat și în jurul lui George Maior, fost director al SRI, actualmente ambasador al României în SUA.

Citește și: Masoneria, lovită la finanțare. Magistrații masoni pot ajunge pe mâna DNA

Citește și: Dan Andronic, detalii despre întâlnirea cu Ghiță: 'Am avut un șoc când m-am întâlnit cu el'

Oana Stancu Zamfir a dezvăluit, la emisiunea Exces de putere, de la Antena 3, că, așa cum fostul procuror general Tiberiu Nițu a beneficiat de coloană oficială, în timpul mandatului său, lucru pentru care s-a ales cu dosar penal la DNA, și fostul șef al SRI George Maior, în prezent ambasadorul României la Washington, ar fi beneficiat de dispozitiv de însoțire în vremea în care era în fruntea Serviciului Român de Informații, informează Antena 3.

Într-o solicitare către Ministerul de Interne, jurnaliștii Antena 3 au întrebat dacă George Maior beneficia de coloană oficială ca director al SRI și au cerut să afle câte deplasări a făcut acesta către Administrația Prezidențială.

Ministerul de Interne menține suspansul asupra acestui caz și n-au oferit prea multe detalii.

”Informațiile privind activitățile pe linie de poliție rutieră legate de misiunile de însoțire a demnitarilor, așa cum sunt prevăzute în OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și HG 1391/2006, nu sunt destinate publicității”, se arată în răspunsul MAI către Antena 3.

Fostul procuror general al României Tiberiu Nițu a intrat în vizorul Direcției Naționale Anticorupție și i s-a făcut dosar penal pentru complicitate la abuz în serviciu sub acuzația că ar fi folosit coloanele oficiale în timpul mandatului său. Ca urmare a deschiderii unui dosar penal, Tiberiu Nițu și-a dat demisia din funcția de procuror general al României.

Un dosar similar i-a fost deschis și lui Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, care și-a dat demisia și a fost urmărit penal fiindcă umbla cu însoţitor de la Poliţia Rutieră în deplasare personală. De asemenea, el a fost acuzat că a fost de acord să se cumpere din banii Ministerului un autoturism pe care l-a folosit exclusiv

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.