Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou sediu pentru Serviciul de eliberare a paşapoartelor, începând de astăzi, în mallul ParkLake din Sectorul 3. Birourile din Pipera şi Amzei se închid

sediu pasapoarte mall

Un nou sediu pentru Serviciul de eliberare a paşapoartelor va funcţiona, începând de luni, în mallul ParkLake din Sectorul 3 al Capitalei, urmând să fie relocate sediile din Şoseaua Pipera şi din Piaţa Amzei. După deschiderea acestui nou sediu, pentru regiunea Bucureşti-Ilfov vor fi eliberate paşapoarte doar în două puncte: în ParkLake şi în mallul Plaza România.

Noul sediu al Serviciului de eliberare a paşapoartelor din ParkLake (Strada Liviu Rebreanu nr. 4) se deschide luni, iar acolo se vor muta sediile din Şoseaua Pipera şi din Piaţa Amzei.

Cetăţenii care au depus până în prezent cereri pentru eliberarea paşapoartelor la sediile vechi şi le vor putea ridica din punctul de lucru din ParkLake.

După deschiderea noului spaţiu, pentru regiunea Bucureşti-Ilfov vor fi primite solicitări şi se vor elibera paşapoarte numai în două puncte: în mallul ParkLake din Sectorul 3, unde vor funcţiona 14 ghişee de primiri cereri şi trei ghişee de eliberări paşapoarte, şi în Plaza România din Sectorul 6, în care funcţionează 20 de ghişee de primiri cereri şi trei ghişee de eliberări paşapoarte.

Plata taxei pentru obţinerea paşaportului se poate face online, în sistem internet banking, prin virament către conturile deschise de către fiecare Instituţie a Prefectului, de la orice bancă unde persoana are deschis un cont bancar, prin virament bancar, prin mandat poştal la orice Oficiu Poştal sau în numerar sau după caz prin intermediul POS-urilor la casieriile unităţilor Trezoreriei Statului, la casieriile Instituţiilor Prefectului şi la casieriile unităţilor CEC BANK.

Sediul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Bucureşti din Plaza România a fost deschis anul trecut după o serie de amânări, preluând activitatea a trei puncte de lucru din Capitală, respectiv cele situate în strada Ion Ţuculescu, numărul 42B, Sector 3, strada Străduinţei, numărul 1, Sector 4 şi strada Virtuţii, numărul 1-3, sector 6. Acestea şi-au încetat activitatea odată cu deschiderea noului sediu. Aici, programul normal pentru depunerea documentelor şi ridicarea paşapoartelor este între orele 8.30 şi 16.30 în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri, respectiv 8.30 – 18.30 pentru ziua de marţi.

Vara trecută, la sediul pentru eliberarea paşapoartelor din Pipera s-au format cozi de sute de oameni, care veneau cu câteva ore bune înainte de începerea programului pentru a fi siguri că prind loc în faţă şi scapă de lunga aşteptare pentru depunerea actelor. În timp ce la sediul din Pipera erau procesate peste 900 de cereri pe zi, la celelalte patru birouri nu erau procesate mai mult de 100 de solicitări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.