Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou sistem mobil de radiologie a fost pus în funcţiune la secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina

fiercehealthcare.com
spital medici doctori internat

Un nou sistem mobil de radiologie a fost pus în funcţiune în luna octombrie la secţia Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, prin proiectul "Prima respiraţie" propus de Asociaţia Culturală Flower Power şi finanţat de Fundaţia Vodafone cu 574.000 de lei.

Noul aparat de radiologie a fost achiziţionat şi donat spitalului în luna mai a anului acesta, însă a fost pus în funcţiune şi a început să fie utilizat în octombrie, după obţinerea autorizaţiei necesare şi după instruirea personalului medical, se precizează într-un comunicat al Asociaţiei Culturale Flower Power, transmis vineri AGERPRES.

Sistemul de radiologie mobil nou îl va înlocui pe cel existent, vechi de 20 de ani, care se defecta frecvent şi nu oferea claritatea necesară pentru noile procedee medicale ce au fost iniţiate în unitatea medicală în ultimii ani.

Noul aparat este un sistem digital mobil cu generator de înaltă frecvenţă şi tehnologie cu detector digital wireless, permite operarea pe bază de baterie încorporată, programe automate de investigaţii şi are un ansamblu tub de raze X cu anod rotativ, potrivit Agerpres.

Asociaţia Culturală Flower Power a realizat proiectul "Prima respiraţie", în valoare totală de 638.000 lei, în parteneriat cu Fundaţia Vodafone şi Consiliul Judeţean Olt - care a asigurat cofinanţarea necesară pentru achiziţionarea noului sistem radiologic digital.

"Prin proiectul 'Prima respiraţie', Asociaţia Culturală Flower Power a reuşit, cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România, dotarea secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina cu un aparat de radiologie digital mobil care era absolut necesar activităţii de diagnosticare a nou-născuţilor şi urmăririi în dinamică a aspectului radiologic pulmonar al acestora, fiind util şi în diagnosticarea afecţiunilor abdominale sau a sindromului malformativ", se mai arată în comunicatul menţionat.

La Neonatologia SJU Slatina sunt îngrijiţi anual circa 1.500 de copii, dintre care peste 25% sunt prematuri, având nevoie de îngrijiri medicale în terapie intensivă şi de examinări paraclinice de specialitate.

Proiectul menţionat a urmărit creşterea şanselor de supravieţuire ale nou-născuţilor cu afecţiuni medicale severe, ajunşi la secţia de neonatologie a SJU Slatina, precum şi combaterea mortalităţii infantile pe termen mediu şi lung în judeţul Olt şi în judeţele de proximitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.