Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou studiu despre Covid-19: persoanele cu pielea albă au un avantaj major

cancer piele lupa

Minorităţile etnice sunt afectate în mod disproporţionat de COVID-19, negrii şi asiaticii având un risc crescut de infectare cu noul coronavirus în comparaţie cu albii, indică un studiu publicat de săptămânalul medical britanic The Lancet, informează vineri Reuters, relatează Agerpres.

Astfel, probabilitatea de a contracta COVID-19 este dublă în rândul negrilor faţă de incidenţa în cazul albilor. Probabilitatea este de 1,5 ori mai mare pentru persoanele de origine asiatică în comparaţie cu albii.

Citeste si: VIDEO - Percheziții în București la mai mulți violatori: au abuzat minori cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani

Studiul publicat de The Lancet a agregat concluziile unui număr de 50 de analize, dintre care 42 efectuate în SUA şi opt în Regatul Unit, asupra a aproximativ 18,7 milioane de pacienţi, cu privire la legătura dintre etnicitate şi rezultatele clinice în pandemia de COVID-19.

''Asiaticii sunt expuşi unui risc mai mare de a ajunge în secţiile de terapie intensivă sau de a deceda'', potrivit studiului citat.

''Aceste concluzii au o importanţă esenţială privind sănătatea publică pentru informarea intervenţiilor de reducere a morbidităţii şi a mortalităţii în rândul grupurilor minoritare etnice'', adaugă publicaţia britanică.

Citește și: Măști neconforme în România: țara noastră a emis o alertă; cum să le recunoști

Probabilitatea ca lucrătorii din sectoarele esenţiale să facă parte din minorităţi etnice este mai mare şi deci şi probabilitatea ca ei să lucreze de acasă. Astfel, de la începutul pandemiei ei au continuat să aibă contact cu alte persoane în timpul programului de lucru sau în timpul deplasării către şi dinspre locul de muncă, fiind mai expuşi infectării cu COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.