Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou utilaj de măcinare sare de 270.000 de euro a fost inaugurat la Salina Ocna Dej

www.news.ro
utilaj macinare sare

Salina Ocna Dej, sucursală a Societăţii Naţionale a Sării (Salrom) a inaugurat un utilaj nou destinat prelucrării sari geme, având o productivitate de 300 tone/oră, iar investiţia realizată se ridică la o valoare de aproximativ 270.000 euro, a anunţat miercuri compania, potrivit news.ro.

Salrom precizează că va reuşi să onoreze toate comenzile, atât pe piaţa internă, cât şi la export pentru sarea destinată industriei chimice, dar şi pentru sarea destinată consumului alimentar.

"În acest weekend la Salina Ocna Dej, sucursală a Societăţii Naţionale a Sării, a avut loc inaugurarea unui utilaj nou destinat prelucrării sari geme, respectiv 'Moară destinată măcinării sării', producţie Spania 2020, având o productivitate de 300 tone/oră", a anunţat Salrom.

Echipamentul vechi care a fost înlocuit, avea o capacitate de producţie până la 90 tone/oră, fiind net inferior utilajului nou achiziţionat, precizează compania.

Citește și: Date ÎNGRIJORĂTOARE: Jumătate dintre cei decedați de COVID-19 au fost confirmați post-mortem sau în ziua morții. Medic: 'Unde greșim?'

"Unul dintre beneficiile achiziţionării noului utilaj este reprezentat de avantajul obţinerii a două sorturi principale de sare, alternativ, prin trecerea rapidă de la un sistem de sortare la altul. Astfel, în funcţie de necesităţi, se poate obţine fie sare măcinată cu granulaţie de 0 ÷ 15 mm, fie sare cu granulaţia 0 ÷ 8 mm (ce include sorturile 4 ÷ 8 mm, 0 ÷ 4 mm şi 0 ÷ 0,1 mm)", mai arată compania.

Salrom menţionează că angajaţii Sucursalei Salina Ocna Dej "au asigurat neîntrerupt activitatea de exploatare a sării".

Societatea Naţională a Sării este unul dintre primii 10 producători de sare din Europa.

Societatea Naţională a Sării este o societate pe acţiuni cu capital majoritar de stat (51%), capitalul privat fiind deţinut de către Fondul Proprietatea (49%).

Compania are şapte exploatări miniere, ce au devenit ulterior şi sucursale ale Societăţii Naţionale a Sării. În cinci dintre acestea - Salina Praid, Salina Târgu Ocna, Salina Slănic Prahova, Salina Cacica, E.M. Râmnicu Vâlcea – societatea a dezvoltat obiective cu caracter turistic şi balnear.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.