Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou val de infectări într-un județ din țară: 13 cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore

SANADOR
testare covid

Un număr de 13 noi cazuri de Covid-19 au fost confirmate în judeţul Bistriţa-Năsăud în ultimele 24 de ore, o situaţie nemaiîntâlnită de la începutul lunii aprilie, printre cei infectaţi numărându-se şi angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă şi ai Primăriei Bistriţa.

Potrivit raportării remise joi de Instituţia Prefectului, în judeţ s-a ajuns la 356 de cazuri confirmate de Covid-19, dintre care 31 s-au soldat cu decesul pacienţilor, iar 234 de persoane au fost declarate vindecate, ceea ce face ca numărul cazurilor active să fie de 91, în creştere cu aproximativ 14% faţă de ziua precedentă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Parlamentul a decis! Educația sexuală a fost înlocuită cu ‘educație sanitară’. Cum se va preda în școli

În ultimele 24 de ore, au fost confirmaţi cu noul coronavirus trei angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa - două infirmiere şi un brancardier, dar şi doi angajaţi ai Primăriei municipiului Bistriţa, soţ şi soţie, care s-au testat la un laborator privat.

De asemenea, o femeie şi fiica sa, care se prezentaseră pentru un consult oftalmologic la o clinică din Cluj-Napoca, au fost diagnosticate cu Covid-19, situaţia fiind raportată de cei din Cluj la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud.

Celelalte noi cazuri, potrivit datelor comunicate AGERPRES de către directorul DSP, Anca Andriţoiu, sunt disparate, nefiind constatată apariţia vreunui focar.

Citește și: OFICIAL - CCR explică decizia referitoare la alegerile locale. Cum a reuşit Guvernul să-şi conteste propria ordonanţă

În ceea ce priveşte situaţia de la Căminul pentru persoane vârstnice de la Nuşeni, unde săptămâna trecută un cadru medical şi o persoană din personalul auxiliar au fost diagnosticate cu Covid-19, până acum au fost testate şase cadre medicale şi jumătate dintre beneficiarii centrului, rezultatele fiind negative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.