Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou val IMENS de demiteri în Turcia. Peste 10.000 de persoane au fost date afară

Peste 10.500 de funcţionari au fost demişi pentru presupuse legături cu gruparea militantă kurdă PKK, a declarat joi ministrul muncii turc Mehmet Muezzinoglu într-un interviu la canalul CNN Turk, informează Reuters.

Turcia se confruntă cu o insurgenţă a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în sud-estul majoritar kurd al ţării şi sute de profesori au fost demişi pentru legături cu gruparea militantă, în timp ce politicieni pro-kurzi au fost arestaţi.

Imagini SPECTACULOASE cu aterizarea unui elicopter în mijlocul oceanului FOTO/VIDEO

De la puciul eşuat din iulie, 125.000 de persoane au fost concediate sau suspendate. Nu a fost imediat clar dacă cei 10.500 de funcţionari demişi la care s-a referit Muezzinoglu fac parte din acel număr sau dintr-o epurare suplimentară.

Printre altele, ministrul a declarat în acest interviu că un atac cu bombă care a ucis două persoane în oraşul din sudul Turciei Adana în dimineaţa zilei de joi a fost probabil comis de militanţi ai PKK.

Douăzeci şi una de persoane au fost de asemenea rănite, cinci dintre ele grav, în atacul comis în parcarea din faţa biroului guvernatorului la Adana, a adăugat Mehmet Muezzinoglu la canalul CNN Turk, informează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.