Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un număr de 15 locuinţe vor fi dotate cu echipamente electrocasnice moderne, în urma programului-pilot 'Adăpost cu Energie'

www.news.ro
Grupul CEZ logo

Un număr de 15 locuinţe vor fi dotate cu echipamente electrocasnice moderne, în urma programului-pilot "Adăpost cu Energie", derulat de CEZ România, potrivit unui comunicat conform agerpres.

"Adăpost cu Energie" face parte din "Promisiunea verde", un concept amplu pe care CEZ Vânzare l-a început în 2020, cu scopul de a construi un viitor sustenabil pentru generaţiile viitoare, prin încurajarea consumului responsabil de energie şi prin combaterea fenomenului de sărăcie energetică. Programul este dezvoltat în cadrul Proiectului European SocialWatt, din care CEZ Vânzare face parte de 2 ani.

SocialWatt îşi propune să sprijine părţile obligate, în baza Art. 7 din Directiva privind Eficienţa Energetică pe teritoriul Europei, în dezvoltarea, adoptarea, testarea şi promovarea de scheme inovatoare pentru reducerea sărăciei energetice. Instrumentele corespunzătoare, dezvoltate în cadrul SocialWatt, au scopul de a ajuta furnizorii de energie şi utilităţi să identifice, în mod eficient, gospodăriile aflate în sărăcie energetică, precum şi să dezvolte şi să monitorizeze schemele care se concentrează pe creşterea eficienţei energetice în aceste locuinţe.

Pentru această ediţie, "Adăpost cu Energie" a avut ca şi direcţie strategică o zonă mai puţin abordată până acum în România, deşi foarte stringentă: eficienţa energetică şi soluţiile smart pentru persoanele defavorizate.

Asociaţiile au putut înscrie proiecte în perioada 17 mai - 14 iunie, iar evaluarea a fost făcută de către un juriu format din specialişti ai Asociaţiei CSR Nest, CEZ, din industria energetică şi din domeniul arhitecturii.

Asociaţia Vasiliada Filiala Târgu Jiu - ONG-ul câştigător va utiliza grantul pentru a utila cu electrocasnice moderne locuinţele a 15 copii din familii monoparentale, din municipiul Târgu Jiu, crescând astfel eficienţa energetică şi confortul acestor cămine. Implementarea proiectului se va desfăşura în perioada 15 iulie - 30 noiembrie 2021.

În plus, copiii şi părinţii vor beneficia de 8 ateliere inter-generaţionale, pentru a crea o punte relaţională între părinţi şi copii, între aşteptările părinţilor şi nevoile copiilor.

"Mă bucur că proiectul pilot "Adăpost cu Energie" va contribui la eficientizarea energetică a locuinţelor unor oameni care au nevoie de ajutor. Este doar o primă ediţie a acestei iniţiative, pe care ne dorim să o dezvoltăm în viitor, astfel încât să ajungem la cât mai mulţi oameni din cele 7 judeţe în care ne desfăşurăm activitatea. Vom rămâne mereu alături de oamenii din comunităţile noastre, iar scopul va fi întotdeauna să îi ajutăm pe cât mai mulţi dintre aceştia", a spus Cornelia Szabo, preşedinte al Directoratului CEZ Vânzare.

"Unicitatea proiectului "Adăpost cu Energie" constă în aceea că abordează problematica stringentă a eficienţei energetice pentru consumatorii casnici, cu scopul de a contribui la diminuarea fenomenului de sărăcie energetică în România. Acest demers este unul cu valoare adăugată foarte mare pentru societatea noastră în ansamblu, pentru că se adresează grupurilor de populaţie vulnerabilă pentru care accesul la surse de energie şi ulterior la un consum eficient al acesteia contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii", a precizat Sergiu Sebesi, preşedintele Asociaţiei CSR Nest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.