Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un număr de 19 proiectile asanate de pirotehnişti în Vrancea

monitorulbt.ro
pompieri pirotehnisti

Un număr de 19 proiectile au fost asanate de echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Anghel Saligny" al judeţului Vrancea, în comuna Ţifeşti.

Potrivit ISU Vrancea, o echipă de muncitori ai unei balastiere, care efectua sâmbătă lucrări de excavaţii pe malul râului Şuşiţa, în comuna Ţifeşti, a descoperit în timpul săpăturilor 5 proiectile explozive calibru 75 mm. Conştienţi de pericol, aceştia au apelat numărul unic de urgenţă 112.

Astfel, specialiştii pirotehnicieni, cu ajutorul echipamentelor din dotare, utilizând procedeele specifice, au cercetat zona şi au mai descoperit încă 14 proiectile de acelaşi calibru.

Muniţia a fost preluată şi transportată în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii.

ISU Vrancea reaminteşte cetăţenilor că muniţia neexplodată este foarte periculoasă şi de aceea oamenii trebuie să ştie ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartuşe sau altele asemănătoare. În primul rând nu trebuie să le atingă sau să le lovească, chiar dacă sunt parţial îngropate în pământ sau se află la suprafaţă. Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să ştie în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie şi nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente, conform Agerpres.

Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentaţi să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acţiune poate provoca explozii.

Tot ce trebuie să facă cetăţenii este să apeleze numărul de urgenţă 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.