Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un număr de 629 de rachete antigrindină au fost lansate în perioada 12-22 iunie

www.romania-actualitati.ro
rachete antigrindina

În perioada 12-22 iunie 2020, din punctele de lansare ale Unităților de combatere a căderilor de grindină din cadrul SNACP, au fost lansate un număr de 629 de rachete antigrindină, pentru protejarea culturilor agricole și a comunităților, informează Ministerul Agriculturii, anunță MEDIAFAX.

Lansările au avut efectul scontat, iar pericolul căderilor de grindină a fost înlăturat datorită intervențiilor active în atmosferă din cadrul unităților Sistemului, spune instituția.

În alte zone ale țării neprotejate față de căderile de grindină precum și în alte localități afectate de vremea rea și care NU se află în aria de intervenție a infrastructurii SNACP, s-au înregistrat căderi de grindină și furtuni intense care au produs pagube însemnate, culturile agricole fiind afectate de fenomene meteo extreme.

Citește și: Rareș Bogdan desființează ce s-a spus despre el: Întreg articolul este o tâmpenie

Sezonul de combatere a căderilor de grindină se derulează în perioada 15 aprilie-15 octombrie 2020, pentru toate Unitațile din structura SNACP. Până acum, în intervalul 15 aprilie-22 iunie, unitățile de combatere a căderilor de grindină din cadrul SNACP au lansat în total un număr de 2.087 rachete antigrindină din UCCG Prahova, Oltenia, Timiș, Moldova 1 Iași, și Moldova 2 Vrancea, înregistrând o creștere semnificativă față de perioada similiară din anii anteriori.

Anul acesta, Sistemul Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor protejează o suprafață de aproximativ 1.500.000 ha, prin funcționarea unui număr de 65 de puncte de lansare (PL), aparținând unităților: Unitatea Pilot de Combatere a Căderilor de Grindină Prahova care asigură, cu 22 de PL, protecția culturilor agricole in județele Prahova, Buzău, Teleorman și Olt; Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Iași care asigură, cu 12 PL protecția culturilor agricole în județele Iași și Vaslui; Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Vrancea care asigură, cu 10 PL protecția culturilor agricole în județele Vrancea și Galați; Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Oltenia care asigură, cu 17 de PL protecția culturilor agricole în județele Olt, Dolj, Vâlcea, Mehedinți; Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Timiș care asigură, cu 4 PL protecția culturilor agricole în județul Timiș.

Citește și: Cutremur pe piața din România! DNA intră tare și destructurează caracatița anunțată de Nelu Tătaru

Alte 41 de puncte de lansare din cadrul UCCG Iași, Vrancea, Timiș și Mureș se află în diferite stadii de realizare și punere în funcțiune pe parcursul acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.