Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un obiect care a lovit în cursul nopţii nordul Ciprului - Se pare că ar fi fost o rachetă rusească

Sputnik France
Kinjal racheta

Un obiect care a lovit în cursul nopţii de duminică spre luni teritoriul din nordul insulei Cipru pare să fi fost o rachetă rusească, a declarat luni ministrul de externe al Republicii Turce a Ciprului de Nord (RTCN, recunoscută doar de Ankara), Kudret Ozersay, transmite Reuters potrivit Agerpres.

'Prima evaluare arată că o rachetă de fabricaţie rusească, parte a sistemului de apărare antiaeriană, care a făcut parte din sistemul de apărare antiaeriană activat astă-noapte împotriva unei lovituri aeriene asupra Siriei, şi-a terminat deplasarea şi a căzut în ţara noastră după ce şi-a ratat ţinta', a scris Ozersay pe o reţea socială.

Potrivit un responsabili ciprioţi turci, obiectul a căzut într-o nouă muntoasă la nord de Nicosia, dar nu s-a înregistrat niciun rănit.

Explozia a avut loc în jurul orei 01.00, în zona Tashkent, cunoscută şi ca Vouno, la circa 20 km nord-est de Nicosia. În urma impactului, care s-a auzit la kilometri depărtare, s-a declanşat un incediu, iar autorităţile au evacuat mai multe locuinţe.

Avioane israeliene au vizat în cursul nopţii poziţii militare siriene în Homs şi la periferiile Damascului, într-un atac în care au fost ucişi cel puţin patru civili, iar 21 au fost răniţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.