Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un oficial BCE cere Spaniei să adopte reforme ambiţioase pentru a sprijini redresarea economiei

BCE

Pablo Hernandez de Cos, membru al Consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene, a cerut oficialilor din Spania să profite de răspunsul monetar şi fiscal fără precedent al zonei euro la criză pentru a implementa reforme economice ambiţioase şi cuprinzătoare, transmite Bloomberg, anunță AGERPRES.

Autorităţile de la Madrid trebuie să adopte politici care sunt proporţionale cu magnitudinea dificultăţilor cu care se confruntă economia, a scris oficialul BCE într-un articol publicat duminică în ziarele spaniole. Implementarea acestor politici vor face ca măsurile de relaxare ale BCE şi fondul UE de relansare, de 750 miliarde euro, sunt cât mai eficiente posibil în stimularea redresării economiei spaniole, a explicat Hernandez de Cos, care este şi guvernatorul Băncii Centrale a Spaniei. El a reiterat că BCE "va face tot ce este necesar" pentru a sprijini economia regiunii.

Citește și: SURSE - Băsescu pregătește un atac în FORȚĂ: cum s-au făcut jocurile în culisele negocierilor de pe dreapta

Spania trebuie "să implementeze urgent o strategie de reformă de lungă durată, ambiţioasă şi cuprinzătoare, care să rezolve dificultăţile structurale cu care se confruntă economia", a declarat oficialul BCE. Acesta a cerut Guvernului de la Madrid şi Parlamentului să implementeze un plan de consolidare pe termen mediu, după atenuarea efectelor crizei.

"Viitoarea noastră bunăstare depinde de strategia economică care îmbină aceste principii", a avertizat Hernandez de Cos.

Spania, una dintre naţiunile cel mai afectate de pandemia de coronavirus (COVID-19), a raportat un declin istoric al economiei în trimestrul doi din 2020, reculul de 18,5% ştergând toată redresarea de după criza financiară din 2008. Contracţia, mai accentuată decât se aşteptau analiştii - 16,6% - vine după o scădere de 5,2% în primul trimestru din 2020, provocând cea mai severă recesiune înregistrată vreodată de economia spaniolă. Este cel mai sever declin înregistrat până acum în Europa.

Citește și: Raed Arafat a EXPLODAT, după demisia epidemiologilor de la DSP București: Au DEZERTAT ca soldatul în război

Spania este a patra economia a zonei euro iar Guvernul de la Madrid se aşteaptă la un declin al PIB-ului de 9,2% în 2020, şi la o creştere de 6,8% în 2021. Scăderea din acest an va fi mai accentuată decât cea din timpul crizei cu care s-a confruntat Spania în perioada 2008-2013.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.