Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un omagiu naţional îi va fi adus lui Jean-Paul Belmondo la Hôtel des Invalides

https://www.gds.ro/Magazin/2021-09-06/a-murit-actorul-francez-jean-paul-belmondo/
jean paul belmondo

Palatul Élysée a anunţat, marţi dimneaţă, că un omagiu naţional îi va fi adus actorului Jean-Paul Belmondo, joi, la Hôtel des Invalides, scrie Le Figaro, potrivit news.ro.

„În el ne regăsim cu toţii”, a scris pe Twitter Emmanuel Macron omagiindu-l pe Jean-Paul Belmondo, care a murit luni, la vârsta de 88 de ani. „El va rămâne întotdeauna Magnificul. Jean-Paul Belmondo este o comoară naţională, erou sublim şi figură familiară, temerar şi magician al vorbelor”, a scrie el.

Într-un comunicat, transmis luni seară de Palatul Élysée, preşedintele şi prima doamnă Brigitte Macron au transmis condoleanţe „familiei sale şi apropiaţilor, precum şi tuturor francezilor pe care i-a făcut să râdă şi i-a emoţionat timp de peste 60 de ani”.

Citește și: Poziție FERMĂ a șefului DNA în fața judecătorilor din CSM - Respinge ALEGAȚIILE acestora....

Şeful statului a subliniat „cea mai mare fericire a milioane de francezi era să-l regăsească pe acest erou în toate filmele în acelaşi timp amuzant şi tenace, escroc şarmant şi super-erou”. „Din acest nume frumos primit la naştere, Jean-Paul Belmondo a făcut mai mult decât un nume de scenă: expresia unei epoci care iubea libertatea, bucuria şi revolta. Prin spiritul şi inima sa mari, el a îmbrăţişat toată cinematografia franceză, populară, clasică şi iconoclastă”, a mai afirmat Macron.

„Preşedintele Republicii şi soţia sa se înclină în faţa celui al cărui chip este o bucată din patrimoniul nostru, energia unui imn al vieţii şi talent închinat celei de-a şaptea arte”, a concluzionat şeful statului.

Emmanuel Macron i-a acordat actorului gradul de ofiţer al Legiunii de Onoare în noiembrie 2019. În 2017, François Hollande l-a decorat pe Jean-Paul Belmondo cu însemnele de mare ofiţer ale aceluiaşi ordin naţional al meritului.

Thierry Frémeaux, directorul general al Festivalului de la Cannes, a cerut marţi, la France Info, o ceremonie echivalentă cu cea organizată pe 9 decembrie 2017 la moartea lui Johnny Hallyday. „Cred că omagiul adus lui Johnny Hallyday a fost foarte frumos, foarte puternic, şi că Jean-Paul Belmondo nu merită mai puţin”, a declarat Thierry Frémeaux.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.