Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un oraș din România e pe podiumul mondial în ceea ce privește viteza internetului

sesizare calculator

Orașul Ploiești se află pe locul al treilea în lume din punctul de vedere al vitezei de accesare a internetului, după Singapore și Hong-Kong, a declarat, luni, Irina Lucan-Arjoca, director general adjunct al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), prezentă la o conferință pe tema proprietății intelectuale în mediul digital.

Citeşte şi: Simona Halep dusă, de urgenţă, la SPITAL: 'E o durere mare'

"România este pe locurile fruntașe în Europa și în lume din punctul de vedere al vitezei de accesare a internetului, atât la încărcare, cât și la descărcare. Astfel, orașul Ploiești este pe locul trei în lume, după Singapore și Hong-Kong", a spus Lucan-Arjoca. Potrivit acesteia, în Ploiești, internetul are o viteză de 102,35 Mbps. Urmează orașul Iași, cu 101,43 Mbps, și Bucureștiul, cu 96,18 Mbps. Cu toate acestea, oficialul ORDA a atras atenția asupra faptului că 39% dintre locuitorii României nu au utilizat niciodată internetul, potrivit unui studiu al Băncii Mondiale. "Conform studiului Băncii Mondiale privind gradul de alfabetizare digitală, deși România are un potențial uman ridicat în acest sector, 39% din locuitori nu au utilizat niciodată internetul. Cred că acest procent vizează în special mediul rural", a completat ea.

Citeşte şi: Tragedie în Marea Mediterană: Sute de migranţi şi-au pierdut viaţa / VIDEO

În plus, marile companii mondiale din domeniu sunt atrase de România din acest punct de vedere. "De remarcat este prezența în România a marilor companii, precum Intel Motorola, Microsoft sau Oracle, care au angajat specialiști români", a susținut Lucan-Arjoca, anunţă Agerpres.

Citeşte şi: Decizie de ultimă oră a Tribunalului: Ce se întâmplă cu un apropiat al lui Victor Ponta

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.