Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un oraș elvețian a pus la punct un sistem original de alertă pentru a indica nivelul pandemiei de COVID-19

elvetia

Municipalitatea oraşului elveţian Neuchatel a pus la punct un sistem original de alertă în privinţa contaminărilor cu noul coronavirus - un drapel ridicat pe acoperişul primăriei pentru a indica nivelul local al pandemiei şi un medic cantonal care îşi schimbă culoarea cravatei în funcţie de numărul de cazuri de infectare confirmate -, a anunţat joi agenţia ATS, citată de AFP.

Oficialii din Neuchatel, un oraş din vestul Elveţiei, au decis să ridice un steag în vârful acoperişului primăriei locale. În prezent, drapelul are culoarea albastră - fapt ce indică doar cazuri sporadice. Steagul arborat ar putea fi însă unul galben, în cazul apariţiei unui focar limitat, sau unul roşu, în cazul unei răspândiri exponenţiale a contaminărilor cu noul coronavirus, conform agerpres.ro.

Citește și: Iohannis: ‘Virusul este real, nu are culoare politică și nu poate fi interzis prin lege. Acum nu este momentul disputelor politice și al orgoliilor’

Claude-Francois Robert, medicul cantonal din Neuchatel, a anunţat totodată în urmă cu câteva zile că va schimba culoarea cravatei sale în funcţie de evoluţia epidemiei de COVID-19.

Elveţia a raportat peste 32.500 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi a înregistrat 1.685 de morţi de la începutul epidemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.