Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un pachet consistent de legi a trecut tacit de Senat

senat plen

Senatul a luat act, miercuri, în calitate de prim for sesizat, de depășirea termenului pentru dezbaterea şi adoptarea unui număr de 13 proiecte de lege, astfel că inițiativele legislative au fost adoptate tacit și merg la Camera Deputaților, for decizional.

Printre legile adoptate tacit de Senat se numără o lege cu miză majoră: Legea privind operațiunile pentru exploatarea energiei eoliene offshore în Marea Neagră, prima de acest fel din România. Legea poate fi consultată aici.

De asemenea, a mai trecut tacit de Senat propunere legislativă care prevede că Autostrada Sudului A6 (Lugoj - Caransebes - Drobeta Turnu Severin - Craiova - Rosiori de Vede - Alexandria - Bucuresti) se va construi in perioada 2021 - 2025.

Un alt proiect adoptat tacit modifică substanțial Legea Dialogului Social.

Lista completă a proiectelor legislative adoptate tacit de Senat:

  1. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei nr.28/2009 privind registrul agricol.
  2. Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.148/2020 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică.
  3. Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.149/2020 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID 19.
  4. Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.150/2020 privind instituirea Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul suin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.
  5. Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.151/2020 privind aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul avicol în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.
  6. Propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Legii dialogului social nr.62/2011.
  7. Propunerea legislativă privind abrogarea unor măsuri discriminatorii pentru locuitorii Dobrogei.
  8. Propunerea legislativă privind trecerea unor imobile din proprietatea privată sau publică, după caz, a statului în proprietatea publică a judeţului Bihor şi în administrarea Consiliului judeţean Bihor.
  9. Propunerea legislativă pentru aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Sudului A6.
  10. Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.154/2020 privind instituirea unor măsuri pentru sprijinul tinerilor fermieri.
  11. Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului Național de Relansare și Reziliență necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile și nerambursabile în cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență.
  12. Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.156/2020 privind unele măsuri pentru susținerea dezvoltării teritoriale a localităților urbane și rurale din România cu finanțare din fonduri externe nerambursabile.
  13. Propunerea legislativă privind măsurile necesare pentru realizarea de operațiuni pentru exploatarea energiei eoliene offshore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.