Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un pacient de 49 de ani internat la SJU Baia Mare pentru o formaţiune tumorală mediastinală anterioară a fost operat

Freepik.com
operație, chirurgi

Un pacient de 49 de ani, internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare pentru o formaţiune tumorală mediastinală anterioară (suspiciune de timon cu miastenia gravis), a fost operat de o echipă medicală, a informat, vineri, managerul unităţii medicale, Alexandru Oros.

Intervenţia chirurgicală a fost coordonată de către dr. Petruţ Giuliano, preşedinte Colegiului Medicilor Maramureş şi medic coordonator, compartiment Chirurgie Toracică, fiind un exemplu de colaborare de succes între mai multe ramuri chirurgicale, respectiv chirurgie toracică, chirurgie cardiacă, potrivit Agerpres.

Conform acestuia, echipa de chirurgie toracică din cadrul spitalului a efectuat o intervenţie comună cu medici specialişti în chirurgie vasculară - cardiacă. Pentru pregătirea adecvată preoperatorie şi postoperatorie au fost implicate şi alte ramuri medicale. Aceştia au alcătuit echipa de îngrijire integrată şi pentru perioada preoperatorie şi postoperatorie, pacientul fiind monitorizat pe parcursul tuturor etapelor de către echipa de anestezie-terapie intensivă.

"Tumorile mediastinale aflate în apropierea structurilor vitale necesită un nivel ridicat de experienţă în tehnicile de disecţie şi suficientă experienţă din partea chirurgilor pentru a elimina anumite riscuri (...) Mă bucură faptul că, pentru intervenţiile chirurgicale complexe, Spitalul Judeţean are posibilitatea formării unei echipe mixte de specialişti de chirurgie toracică şi chirurgie cardiacă, dedicată fiecărui caz în parte, pentru a obţine cele mai bune rezultate (...) De admirat a fost şi coordonarea echipelor medicale care au făcut ca operaţia să decurgă fără nici o problemă. Graţie profesionalismului şi suportului acestor medici şi al întregii echipe, în cazul de faţă se discută de o colaborare foarte bună între mai multe specialităţi, în beneficiul pacienţilor care apelează la serviciile medicale ale spitalului", a spus Alexandru Oros.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.