Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un pădurar din Vâlcea este cercetat sub control judiciar sub acuzaţiile de fals informatic si tăiere ilegală de arbori

click.ro
masina politie

Un pădurar din judeţul Vâlcea este cercetat penal sub control judiciar, fiind suspectat că a introdus date false în aplicaţia SUMAL privind tăieri de arbori, după care a vândut lemnul provenit de la copaci pe care i-a doborât ilegal.

„La data de 13 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Berbeşti s-au sezizat din oficiu cu privire la faptul că, un bărbat de 48 de ani, având calitatea de pădurar ar fi tăiat, fără marcă, arbori din specia fag şi a introdus date false într-o aplicaţie informatică. Materialul lemnos a fost însuşit şi înstrăinat, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 3500 lei”, informează, miercuri, Poliţia judeţeană Vâlcea, conform News.ro.

În urma anchetei şi a probatoriului administrat, pădurarul a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore, iar miercuri procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile în privinţa acestuia.

Cercetările în acest caz continuă, vizate fiind infracţiuni de fals informatic, tăiere ilegală de arbori din fondul forestier naţional şi furt de arbori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.